Vánoční stromeček v květináči. Jak ho vybrat?

Profilova fotka
Pro letošní vánoce mám v plánu koupit vánoční stromeček v květináči. Poradíte někdo jak vybrat a jak se o něj starat? :-|
Odpovědět
Profilova fotka
jo, tak z naší zkušenosti mohu akorát doporučit koupit ke květináči pořádný řetěz a zámek, nebo ji pořádně zakopat , aby nebylo vidět, že je v květináči ... měli jsme krásnou borovičku ale jen jedny vánoce, dali jsme ji na zahrádku a druhý den nebyla .... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
:-) ...zahradu nemám, chtěla bych to mít napřed v bytě, potom na terase
Odpovědět
Profilova fotka
semelka - i normálně ze země rostlý stříbrný smrček se před 2 lety zloději hodil a uřízl ho. Zbyl ještě jeden, ale teď už tam bydlíme, tak snad to bude v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajinka66 ahoj my kupujeme v květináči každý rok...klasicky v Bauhausu nebo Hornbachu. Necháváme ho do Vánoc normálně venku, zalívám tak 1x za 14 dní. Týden před Vánoci už nezalívám a dám někam do teplejší místnosti...my dáváme do nevytápěné garáže, aby pak po příchodu do tepla nebyl takový šok. Mezi svátkama tak jednou zaleju...ale jen trochu, aby mi všechno neproteklo. Po svátcích opačný postup...do nezateplené místnosti a pak až ven. Vybírali jsme většinou smrky...nevím odrůdu ale měl nepíchavé jehličí ;-) . Většinou nám stromek v květináči vydrží na dvoje Vánoce...přes léto je normálně venku a zalívám a hnojím. Po druhých Vánocích je ale potřeba ho vysadit....v květináči dlouhodobě nevydrží (některé dokonce nevydrželi ani druhé Vánoce...oni jim stříhají kořeny, takže pak většinou v květináči i přes veškerou péči uschnou.
Odpovědět
Profilova fotka
díky moc za radu...tak snad přežije :-)
Odpovědět
ahoj všem, nechci zakládat další diskuzi o stromečku, i když mám trošku jiný dotaz než autorka, snad to nebude vadit :-). Nenajde se tady někdo, kdo věšel stromek pod strop jako za starých časů? Jestli ano, tak špičkou nahoru nebo dolů? A jak jste ho uchytili? Děkuju ;-)
Odpovědět
@maskacka týýjo, to ani nevím, že se tak dělávalo? Ale přesně takovejhle vychytanej nápad bysme letošní Vánoce s ročníma dvojčatama potřebovali! :-D :-D Těším se na odpovědi :-)
Odpovědět
@jarkalada my právě máme roční dvojku a u jedničky jsem to řešit nemusela, tak netuším, jak to lidi dělají :-D. Dříve se ve světnicích stromeček zavěšoval z důvodu nedostatku místa - někde se uvádí, že špičkou dolů, ale z fotek skanzenů vidím, že se dával i špičkou nahoru, tak se nemůžu rozhodnout. Ale zavěšovat budeme určitě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak právě syn byl jedním z důvodů proč kupujeme stromek v květináči...druhým důvodem je láska k přírodě, pak úklid (nepadá jehličí) a taky cena. Vzhledem k tomu, že stromek je v poměrně velkým květináči tak převrácení rozhodně nehrozí, takže to odnesla maximálně nějaká baňka.... ;-)
Odpovědět
My jsme měli postupně dva stromky v květináči - pokaždé stříbrný smrk. Přes léto na zahradě v květináči - ve stínu, květináč z větší části zahrabaný v zemi, nezapomenout dostatečně zalévat a občas pohnojit. Než se dá dovnitř, je potřeba ho zvykat na teplo, takže nejprve dát na pár dní třeba do studené garáže, potom do trochu teplejší chodby a zalévat. V bytě by měl být co nejdále od zdroje tepla, potřebuje zálivku a pokud to jde i trochu postříkat. A nechat v bytě co nejkratší dobu - my jsme ho nechávali nanejvýš od 24.12. do 1.1. a potom zase opačně zvykat na chlad, dát pozor hlavně pokud přijdou silné mrazy. Nám stromek vydržel vždy tak 4 - 5 let, potom přerostl a přesadili jsme ho do zahrady. Venku na jaře vyštipujeme 1/2 až 2/3 mladých výhonů. Stromečky jsou krásně husté a nezaberou příliš místa.
Odpovědět
@lin18 naše by všechno ze stromečku snědla, takže my musíme věšet. V květináči jsme stromeček měli dvakrát, jednou to přežil a roste venku, podruhé to nedal, letos ho odsoudíme k smrti rovnou |-| . Ale máme doma extrémně teplo, nedivím se, že to nepřežil
Odpovědět
@maskacka máme asi podobné děti, ale naši by snědly i samotný stromeček :-D Ale pokud fakt máte v bytě teplo-co s padajícím jehličím?
Odpovědět
Článek se načítá
@jarkalada jj, jehličí jíme taky! Ale klidně ať si padá, to neřeším, stejně musím obden vysávat :-D. Ona hlavně za všechno tahá, na všechno se šplhá, takový standardní květináč by byla u nás cesta na pohotovost
Odpovědět
Profilova fotka
jejda,tak mi letos poprvé přemýšlíme že koupíme stromek v kdvětináči,pak ho převezeme na domeček.... nevíte na kolik takový ,, malý-1-1,5m zhruba vysoký,, stojí??? máme docela malý byt....děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@klorane ty klasické stromky stojí od 350 Kč...pokud máte nervy a vydržíte čekat až do předvánočního času tak pak jsou i za dvě stovky...ale už hodně přebrané ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka no myslím, že stromek by nepřevrátila....synovi se to teda nikdy nepodařilo...navíc stromek v květináči není velký, takže by byla maximálně odřená ;-) . A že z něho všechno sní? Syn jedl taky....ale radši ať se přejí čokolády než bych celej den poslouchala řev, že na to nedosáhne....nakonec by to dopadlo tak, že stromek by sice byl zavěšenej, ale já bych na něj malýho co deset minut vysazovala....a to si moje záda už nemůžou dovolit :-D
Odpovědět
@lin18 čokolády na stromek nedávám, moje dcera by si ale ochutnala i LED žárovky nebo slaměné ozdoby ;). O převrácení mi vůbec nejde, ráda bych jí ale co nejdéle uchránila dvě zdravé oči (které by si vypíchla při horolezectví) i těch 6 zoubků, kterými furt něco hryže :-D, takže jsme se asi nepochopily ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka no ještě mě napadlo dát stromek do ohrádky ;-) Nechápu totiž jak chceš stromek na strop přidělat...přeci jen je to celkem váha...aby to nebylo ještě nebezpečnější než nějaká odřenina a poškrábání ;-)
Odpovědět
@lin18 máme trámový strop ;)
Odpovědět
@maskacka @lin18 my dáme taky stromek do ohrádky. Děti v ní už nejsou, tak aspoň takhle se využije. O čokoládu taky nejde, ale o ty papírky, o jehličí, ozdoby, nemluvím o světýlkách 8-) A ano-loni se kamarádce stromeček za "pomoci" dítěte převrátil.
Odpovědět
@jarkalada my jsme teda ohrádku po měsíci poslali dál. Po zjištění, že bychom museli být v ní s malou :-D. A to měla 1,5 m x 1,5 m. Nechtěla tam být ani za nic. A taky se nám stromek převrátil, ovšem to už je do jiné diskuze, protože mu k tomu nikdo nepomohl. Najednou se vybulil (v květináči!!!). Neumíme si to vysvětlit. A u večeře se zaseklo úplně nové CD s koledami. Máme tradici, že se nesmí vstát od stolu, tak jsme do konce jídla poslouchali ten kiks, na bednu to bylo. Ale stejně jsme spěchali s jídlem, než se vzbudí mladší siréna :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka nemáte v domě ducha? :-D Jinak teda tradici vstávání od stolu taky dodržujeme...ale loni nebylo v našich silách malého u stolu udržet...jak viděl dárky tak mu mohl být kapr ukradenej :)
Odpovědět
Profilova fotka
@maskacka no já myslím, že špičkou nahoru, viděla jsem to někde ve skanzenu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už jsme dneska koupili...v Baumaxu za 499 Kč, jedličku vysokou 130 cm. V Bauhausu stojí kolem 800 Kč...nějak letos zdražili...
Odpovědět
Profilova fotka
@pajinka66 jinak jsem onehdy četla nějaký článek...pokud ho chcete na dýl tak kupovat ve školce nebo od zahradníka, který stromek pěstuje v květináči od semínka...pak by měl vydržet i šest let. Na léto zakopat i s květináčem do země a zalívat. Kupované v centrech mají osekané kořeny a nevydrží v květináči....
Odpovědět
Profilova fotka
ano oni je normálně vyrvou ze země usekají kořeny a hodí do květináče opravdu na 99proc vyhozené peníze ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabba vyhozené peníze? kolik stojí normální uřezaný stromek? Pokud jsem loni viděla nejlevnější byl kolem 800 Kč a to byly křivé stromky, na kterých bylo víc větví než jehličí. My takto máme aspoň neopadavý, voňavý stromek, který je krásně hustý a rovný a ještě máme nějakou šanci, že se na jaře v zemi ujme a zachráníme ho. Jaké je tedy podle tebe lepší řešení? Umělý stromek?
Odpovědět
Profilova fotka
koupit si opravdu normální pěstovaný od začátku v květináči :-) v zahradnictví
Odpovědět
Profilova fotka
@gabba ten jsem taky sháněla...leč nesehnala. A abych si šest let pěstovala vlastní na to nemám trpělivost ;-) .
Odpovědět
2 roky zpatky jsme meli stromek v kvetinaci pronajaty a pokud jste v blizkosti Prahy a nemate zahradu kam stromek pak dat, tak doporucuji! :) Pujceni je na 10 dni (to proto, ze dele stromek v teple nevydrzi) a bylo to zcela bez starosti a navic ohleduplne k prirode. Kdyz tak je tady info: http://www.pronajemstromku.cz/ Nicmene neni pravda ze rezane stromky jsou od 800 Kc a jeste k tomu kostata, loni jsme meli nadhernou jedlicku z Ikei, ktera stala po vraceni stromku k recyklaci 250 Kc a to jsme si jeste meli problem vybrat malou, skoro vsechny stromky tam byly za tu cenu velke. Takze doufame ze budou stromky prodavat i letos ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?