Vykradená novostavba

Profilova fotka
Dobrý den, máte někdo zkušenost s vykradenou novostavbou? Vykradli nám ji a pobrali všechny ještě nezabudované spotřebiče :-( Máme pojištěnou stavbu a tak nevím zda nám proplatí ty spotřebiče. Prošli jste tím někdo? A na zloděje došlo nebo to je nereálné je dopátrat..
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@romana.n řešila bych na policii a s pojišťovnou. z doslechu...vykrádá se to dost. na dopadení pachatele bych nespoléhala, stejně si z něj nic nevezmete. řešila bych hlavně, aby mi to zaplatila pojišťovna :-N
Odpovědět
@romana.n Obecně platí, že pojištění stavby je na věci nemovité, tedy na zničené dveře, okna, atp. Pojištění domácnosti pak na věci, co jdou odnést. Ale to hrozně záleží na konkrétní pojistce. Jinak spoléhat na dopadení zloděje je asi zbytečné :(
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě řešíme s pojišťovnou jen mě zajímalo jestli se někomu nestalo to stejné a jak to s pojišťovnou dopadlo. Na dopadení nespoléhám, ale určitě by mě to potěšilo.
Odpovědět
@romana.n pokud máte jen pojištění stavby (a ne domácnosti), tak pravděpodobně máte smůlu a pojišťovna vám spotřebiče neproplatí. Chce to ale přečíst co přesně máte za to pojištění.
Odpovědět
Mluvíte o pojištění zkolaudované stavby ? Pojišťuje se nějak dům ve výstavbě ?
Odpovědět
@katka_katousek Poistuje. Minimalne to banky ziadaju pri cerpani hypo.
Odpovědět
Nám tedy vykradli ještě neuzavřenou hrubou stavbu. Pojištění máme povinně k hypotéce. Ukradli ,,jen" jednu kostku HAKI lěšení a jedno komplet hliníkové 5m. Škoda 35.000 Kč. Zavolal jsem Policii, kvůli protokolu pro pojišťovnu. Večer jsem online na pojišťovně vyplnil protokol o škodě. Za dva dny přijel chlápek od pojišťovny a do 5 dnů jsem měl peníze na účtě. Takže do týdně vyřízeno, spokojenost. Ale ten pocit, když jsem to zjistil, že mě vykradli stavbu, k nezaplacení :-)
Odpovědět
Předpokládám, že pojistit domácnost přece nelze pokud není zkolaudováno, né?
Odpovědět
@simusin Víc asi poradi nějaký finanční poradce. Asi pokud není zkolaudovano, tak pojistit jako stavbu, pak asi záleží na konkrétních bodech pojistné smlouvy, co všechno je tam zahrnuté.
Odpovědět
Jde pojistit i domácnost před kolaudací. Máme to tak od CPP
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro opravdu? My mame pojisteni u AXY a mame pojistenou pouze stavbu. Bylo nam receno ze domacnost lze pojistit az po kolaudaci. @katka_katousek ano pokud mohu doporucit tak si dum pojistete ve vystavbe. U hypoteky to je povinne proto to mame, ale po teto zkusenosti uz bych sla do pojisteni kazdopadne.
Odpovědět
@romana.n Domácnost jsme pojistili hned jak jsme začali stěhovat věci na zařizování domu. Kolaudaci jsme udělali asi 2měs po nastěhování. Pojistili to v pohodě a adresu udělali stejně jako u stavby, že dali parcelní číslo
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud by dopadli pachatele, pojišťovna Vám nemusí nic proplatit, musíte to vymáhat na něm. Chtěl jsem si dát na chatu fotopast a policisté sami tvrdili, že to není moc dobrý nápad.Pokud budu mít zloděje na fotce, či na kameře a podaří se ho identifikovat, budu se náhrady muset domáhat na něm soudně a pojišťovna nemusí nic proplácet.Stalo se to mojí dceři, které kamarád vykradl z bytu počítač a mobil atd. v ceně asi 30 000Kč a obratem to prodal za 500Kč.Nešlo to uhradit ani z pojistky domácnosti, ani z pojištění bytu ani z pojistky na blbost.Musela k soudu a tam se jí pachatel vysmál.Soud mu nařídil náhradu škody v plné výši a přesto za pět uplynulých let nedostala ani korunu.Tak prý je nejlepší aby byl pachatel neznámý a pokud nic při vniknutí do objektu nepoškodil (okno, dveře) je dobré do zavřených dveří zvenku pořádně kopnout, nebo vymlátit okno.
Odpovědět
Profilova fotka
@marrwin Mám obrácenou zkušenost. Asi záleží na pojistné smlouvě, ale pojišťovna pojistku bez řečí vyplatila a pak ji sama vymáhala na pachateli.
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro diky, hned to pozjistuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda zajimave. U jake pojistovny jste mel pojistku, prosim?
Odpovědět
Profilova fotka
@marrwin mate pravdu to me nenapadlo. Jenomze skodu nam pojistovna zaplati tak pulku o co jsme prisli. Pachatel by musel vyplatit vse, jde ovsem o to do jake miry je pachatel donucen vse uhradit.
Odpovědět
Profilova fotka
@simusin měli jsme pojištění domácnosti od listopadu, kolaudovali jsme v lednu. U Kooperativy
Odpovědět
Profilova fotka
@romana.n Allianz, ale typ pojistky nevím, můžu zkusit zjistit. Byl to dům rodičů.
Odpovědět
Bude to asi opravdu individuální, podle konkrétní pojišťovny. Nedávno jsem byl příjemně překvapen, když nám poškozený roháček vytopil kus kuchyně a pojišťovna sepsala záznam po telefonu a peníze do tří dnů poslala.
Odpovědět
Na základě téhle diskuze jsem zavolala včera do allianz a tohle s nima řešila. Rozebrala bych to takto : 1) Když udělá škodu zaměstnanec stavební firmy, pojišťovna Vám nic nezaplatí, bidete se muset soudit nebo domáhat po stavebí firmě. (myšleno požár z cigarety atd.) 2) Pojišťovna by plnila pouze při živelných událostech nebo loupeži (pakliže by dům splňoval podmínky zabezečení). Otázkou je, zda živelné události by kryla pojistka domu a loupež by kryla pojistka domácnosti. Tedy se bavme o pádu letadla, povodni, úderu blesku, loupeži přes zabezpečení. Nebavíme se o tom, že praskne vodovodní potrubí před kolaudací, protože to řeší pojistka stavební firmy. Tedy mně z toho vyplývá, že největší riziko před kolaudací je loupež movitých věcí uvnitř - tedy zřejmě pojistka domácnosti. Jak to vidíte Vy ?
Odpovědět
Profilova fotka
Nám radili pojistit stavbu u ČSOB, protože má možnost připojistit "vybavení domácnosti" ještě před kolaudací. Protože doopravdy netušíme, kdy budeme kolaudovat, ale dům zařídíme ještě před tím, tak jsme hledali pojišťovnu, co dokáže takového pojišťovacího kočkopsa.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Napsala jste to tak, ze na mou otazku, kterou jsem polozila ja nahore jste vlastne odpoved nezjistila :-) Ale co jsem se uz hodnekrat docetla..nejrozumnejsi napad je pojistit se u takove pojistovny, ktera vam dum pojisti uz i jako domacnost. Ovsem nevim jestli to jde kdZ se stavbou teprve zacinate a jeste nemate okna a dvere. To byla u nas ta spatna volba, ale vubec nas to nenapadlo. Kazdopadne zitra prijde pojistovak tak se uvidi..
Odpovědět
Profilova fotka
@wiki85 Ta nejlepsi volba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simusin taky jsem si to myslela, ale zrejme je to chyba.
Odpovědět
@romana.n Ne, přiznávám se, že jsem v rámci Vaší diskuze položila vlastní dotaz. Vy všichni řešíte pojištění stavby pro hypotéku a v rámcí ní pak domácnost. Já řeším jinou situaci. Já rozebírám, že pojištění stavby do kolaudace se mi jeví trochu jako zbytečnost, protože kryje velice okrajové rizika, že jako podstatnější vidím před kolaudací domácnost.
Odpovědět
@katka_katousek Pojistka stavby "do kolaudace" umí například vyřešit situaci, kdy na stavbě praskne vodovodní potrubí a unikne XXXX kubíků vody.Při ceně cca 100Kč za kubík to může být docela veselá situace.Pojišťovna proplatí nejen škodu na potrubí, ale i tu vodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek úplně negativně bych to neviděla... Třeba vandalismus, který skončí požárem? Naše pojistka stavby je asi něco přes 1000 Kč ročně, přijde mi to jako směšná částka.
Odpovědět
A co třeba situace , která se skutečně stala. Stavba před dokončením, osazená okna a dveře. namontované a odzkoušené topení. Zloději demontovali radiátory, čímž samozřejmě voda vytekla do hotových podlah, a navíc odnesli i okna a dveře. Uhradí pojištovna všechno?
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova tak tomu rikam pruser! Ale myslim ze v tomto pripade by pojistovna mela proplatit vse v ramci pojisteni stavby.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?