Vytéká voda při praní, je to práce pro instalatéra?

Profilova fotka
Dobrý den, už nějaký měsíc nám v koupelně vytéká z podlahy při praní prádla voda z jednoho kouta. Pravděpodobně se tedy jedná o prasklou trubku, že? Zatím nás to v ničem neomezuje a nebyli finance, abychom se do toho pustili, ale může přijít den, kdy bude zaplavená celá koupelna, proto se chci zeptat, zda je to práce pro instalatéra nebo bychom dlaždice odstranili a zjistili, kde je závada? Dá se revizní kamerou zjistit, kdyby jí zastrčil do trubky od pračky, kde se díra/problém nachází nebo bude muset třeba i rozdělat celou koupelnu? Popř. doporučíte mi nějakého spolehlivého instalatéra z Prahy? Nejlépe s ceníkem na internetu a nonstop službou. Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Obvykle ve zdi je pračkový sifon. Zakrytý obdélníkovou krytkou. Pod ní by měl být čistící otvor. Stane se, že se ten sifon zanese a přestane odtékat. Je tedy možné, že čerpadlo pračky tlačí vodu, ta ale neproteče sifonem, ale nějakou netěsností u něj. Zateče kamsi pod dlaždičky a dole ve spáře vyteče. Zkuste tedy nejřív vyčistit ten sifon, třeba to pomůže.
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz Děkuji za odpověď. Zkusím se ještě s někým poradit jak se k tomu dostat, popř. jak to vyčistit a pokud by se mi nedařilo, bylo by asi lepší na to zavolat instalatéra, jelikož doma nemám chlapa. Koukala jsem na http://abc-instalateri.cz/cenik-praci a ceny jsou přijatelné, bojím se, že bych něco rozbila a vyplavila bych celou koupelnu ja kse tomu nedávno stalo, naštěstí ne mě, když se vyměňoval ventil u pračky :-)
Odpovědět
Ok. Ten sifon vypadá obvykle takto (pokud nemáte připojenou pračku třeba do sifonu od umyvadla) http://www.dumtechno.cz/galerie/1_209... Pod tím krytem vidíte kolečko a to se dá odšroubovat. A pod ním může být bordel. Různé cucky, vlasy, chuchvalce, kousky papírů, kapesníků a podobně. Děti nosí po kapsách lecos a ne vždy se to podaří odhalit. Tohle zvládnete sama a nemusíte utrácet. Případně pozvěte na skleničku kamaráda a mezi řečí se mu zmiňte, že vám někdo radil se podívat na sifon, ale nevíte jak na to ;-) Když to bude prasklá trubka (což by se stát nemělo, měla by být plastová a ta nemá důvod přestat sama od sebe fungovat), tak stejně musí instalatéři vybourat část koupelny. To pak můžete potřebovat i zedníky, kteří to po nich opraví a pak obkladače, který to vrátí do původního stavu.
Odpovědět
Dobré dopoledne, s vyřešením problémů vám neporadím, ale pokud hledáte spolehlivého instalatéra z Prahy, obraťte se na abc-instalateri.cz. Mají na stránkách i ceník www.abc-instalateri.cz/cenik-praci. Nám dělali výměnu pračkového ventilu a práce byla hotová za chvilinku a velice příznivou cenu. Ondra
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Taky mame podomitkový sifon,ale nechapu jak na něj nasadime naši starou tvrdou odtokovou hadici,tak aby nam to při vypouštění těsnilo??.Když se hadice nasazuje na sifon z venčí.Myslela jsem že se bude hadice davat do sifona nebo do trubky,aby to odtekalo,mate někdo takovy sifon na pračku?dikas.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?