Zjistí stavební úřad, když máte méně izolace, materiálu v podlaze než v projektu?

Dobrý den, nevíte někdo jestli stavební úřad může při kolaudaci zjistit, že máte např. o pár cm méně izolace v podlaze, když světlá výška bude stejná jak v projektu? Jinak řečeno celý dům by byl o pár cm menší na úkor podlahy. Nedokládá se to potom nějak, že tam máte třeba opravdu tolik a tolik cm?
Odpovědět
Nemají to jak zjistit.
Odpovědět
K za závěrečné kontrolní prohlídce předkládáte mimo jiné prohlášení dodavatele stavby (nebo při stavbě svépomocí prohlášení stavebníka), že stavba je realizována v souladu s projektem. Dál to stavební úřad nezajímá. Je to Váš problém, jestli jste stavbu udělali méně kvalitní, než jak byla projektována. A mimochodem, proč jste šetřili zrovna na pár cm izolace podlahy? To se nezdá moc chytré.
Odpovědět
Zatím jsme na ničem nešetřily. Ještě nestavíme. Jde o to, že jsou každým rokem přísnější požadavky na PENB a ty tloušťky už jsou zbytečně přehnané. Ale nejde o těch pár cm (2cm) izolace spíš to řeším kvůli něčemu jinému ale to bych se musel rozepisovat...
Odpovědět
V rámci te prohlídky to nemají jak zjistit .. a ze by si premerovali i viditelne veci jestli to odpovídá ( teď nemyslím nějaký patrný změny ) jsem nezažila … spis bych řešila, jestli zbytečně nevykyvete sám se sebou kvůli ve výsledku zanedbatelné částce v poměru k celku…spis by s tím mohl mít problém autorizovaná osoba co vám hlídá výstavbu, ktera zodpovídá za provedení, aby stavba byla v pořádku.. a bude chtít některé veci vidět před zakrytim, zalitim nejspíš
Odpovědět
Ne.
Odpovědět
Já myslím že určitě zjistí. Má absolutní právo a v případě, že úředník nemá rentgenové oči, tak vám nařídí v obýváku udělat jádrový vývrt a doručit s popisem tl. izolace na úřad. Pokud tam bude méně, nebo i více, tak vám udělí blokovou pokutu 10-100tis. kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?