Úprava bytu, poradíte?

Profilova fotka
Obracím se na vás s prosbou. Chystám se na úpravu bytu, který jsem zdědila a nějak si nevím rady. Třeba se tady najde někdo, kdo má podobný byt nebo někdo šikovný, kdo by mi mohl poradit. V první řadě mi jde o stavební úpravy, zda někde něco ubourat či přistavět. Vrtá mi hlavou hlavně chodbička, která spojuje kuchyň a chodbu. Nevím, zda ze strany od kuchyně zazdít a využít prostor jako komoru či šatnu nebo o ní zvětšit koupelnu, obývák by v tom případě byl průchozí a prostorově je velmi malý, tak abych něčeho potom nelitovala. Další věc je dětský pokoj a ložnice - ložnice by byla průchozí, což by se dceři asi postupem času moc nelíbilo a mně asi taky ne ~f~ Napadlo mě buď vybourat do dětského pokoje dveře z chodby, čímž bych ztratila místo pro odkládání bund nebo část ložnice přepažit, udělat tam ze sádrokartonu šatnu a dveře jaksi posunout. Stále velmi váhám a hlavně nemám na tyto věci žádné cítění a ani známého zedníka, který by mi řekl, že by to tak šlo, či, že je to hloupost. Snad mi někdo z vás poradí. Díky předem ~;)
Odpovědět
Nenávidím miniaturní koupelny, takže já osobně bych prostor mezi chodbou a kuchyní využila na koupelnu. Pokud je ložnice dostatečně velká, udělala bych z té první části šatnu, zbavíš se v ložnici skříní...
Odpovědět
Už jsem vám něco vypsala na MMB. Něco jsem narychlo načmárala...
Odpovědět
@bayt Koukám, že nás s tou šatnou napadlo to stejné...
Odpovědět
Profilova fotka
A předpokládám, že ze sádroše, že? Na podlaze jsou parkety, je to problém?
Odpovědět
@akla Sádroš nebo YTONG, ono je to jedno. Já mám raději YTONG, ale záleží na vás. Ty parkety ve stávající kuchyni odstraníte a nahradíte dlažbou. Poptejte si zedníky, ohlašte rekonstrukci na stavebním úřadě a pak už jen směle do toho.
Odpovědět
Profilova fotka
a co ta příčka končící v okně? Jak to bude prakticky fungovat, až se budete např. sprchovat - vlhkost atd.? posunula bych příčku mezi ložnicí a dětským pokojem zhruba na polovinu a úložné prostory řešila v rámci těchto místností - ono sice mít u ložnice šatnu je in, ale je třeba na to mít i prostor, a to tady schází (jak je široká ta chodbička)+ jak bude šatna odvětraná a větraná? Ve společenské části bych toho moc neměnila, velká koupelna je sice krásná, ale je třeba zvážit prostorové nároky jaké máte a také celkovou velikost bytu. Zrušila bych jen tu chodbičku, koupelnu bych max. protáhla (20cm) určitě se neřiďte žádnou radou z webu a zajděte za architektem! tím nechci hanět autorku náčrtku, ale určitě si nechejte prověřit využitelnost prostoru při zastavění konkrétním nábytkem a trvejte na dodržení typologických rozměrů!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@akla jinak sádroš a ytong určitě není jedno, každý z materiálů má jiné akustické vlastnosti, je to suchý versus mokrý proces a nakonec i co se týče kvality prostředí tak sádrokarton vám lépe podrží vlhkost v místnosti a bude ji dynamičtěji vyrovnávat než chmicky vyfouknutý ytong
Odpovědět
@ivcicka S YTONGem v bytě mám dobré zkušenosti, dělají se z něho celá jádra a s problémem jsem se nesetkala. "Chodbička" z obýváku do ložnice je v mém náčtru široká 1500 mm, což je hodně velkorysé. Šatna může mít pouze závěs, klidně tam ani ta stěna být nemusí, stačí jen skříň, jde jen o další úložný prostor. Typologické rozměry jsem vám popsala ve zprávě, nevím o jediném rozměru, který by byl pod hranicí.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko já se o tom nechci dohadovat, mé poznámky se týkaly změny původního stavu @akla ... píšu že YTONG a SDK není jedno, ne že jeden je lepší... závěs :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych asi posunula přičku mezi pokojem a ložnicí a kdyby pak šlo dát do obou místnosti dveře z chodby bylo by to nejlepší řešení. s tou chodbičkou do kuchyně mě napadá několik variant,vlastně jste je sama vypsala, záleží co vy upřednostňujete. jestli raděj větší koupelnu nebo šatnu nebo spíž.Ale určitě bych ji zazdila a nějak využila. U obýváku by mě osobně nevadilo, že je průchozí. :-)
Odpovědět
@ivcicka Závěs píšu o šatně, ve zbytku může být klidně cihla plná pálená :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?