Ako bude padat tien (stin) na zahradu

Ahoj, mam prosbu. Nepoznate nejaky online simulator dopadu tienu na zahradu? Zvazujeme jeden projekt, kde je zahrada otocena na juh, ale na konci je 4m vysoky val, ktory odhlucnuje pozemok od zahrady. Zahrada by mala mat na dlzku cca 12m, tak chcem zistit, ako moc bude ten val vytvarat tien na zahrade. Hlavne sa mi jedna o leto, pretoze rozmyslame aj o bazene. Diky moc za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
ked si zapnes google maps - satelitnu snimku, tak pokial tam je ten val nasnimany, tak by si tam ten tien mala vidiet, su to letne mapy vacsinou ahoj
Odpovědět
V létě je slunce hodně vysoko, nemělo by to nijak zvlášť stínit. Na podzim a v zimě to ale může stínit dost, bude tam taková mrazová dolina.
Odpovědět
Profilova fotka
levná varianta. Vem do ruky pásmo, projekt a treba bilou barvu ve spreji a nakresli si dum a bazen na pozemek a cekej jak tam bude svitit. drahá varianta. Nechej kompletne geodetem pozemek a val zamerit a projektant at ti zakresli do projektu a do modelu domu i ten val. A v tom programu muze simulovat i slunecni svit. Mam tak udelano, protoze mam pozemek ve svahu. Lze nasimulovat kompletni osluneni domu, kvuli navrhu stineni, presahu strech a pod.
Odpovědět
Někdo sem kdysi dával tenhle odkaz a mně to moc pomohlo http://www.suncalc.org/#/49.9795,15.0...
Odpovědět
Profilova fotka
4 metre nie je vela ked si zoberieme, ze je to vyska stredneho ovocneho stromu. Ako sa pise vyssie tak cez leto to problem nebude. Najjednoduchsi simulator je Sketchup. Pokial dobre orientujete model tak pomocou panelu Shadows ziskate lahko predstavu o tienoch. Je vsak viacmenej ilustracna, pretoze aj ked sa da nastavit tien podla datumu ten je v inych zemepisnych sirkach vzdy rodielny. Na zakladnu predstavu to ale staci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?