Balkonové květiny. Máte triky?

Profilova fotka
Ahoj holčiny ráda bych se podělila o zkušenosti z pěstováním kytiček :-) No momentálně jsem zasadila do truhlíků převislé muškáty a z 10 přežily pouze 3 sazenice 8-( a million bells mě nějak uvadají nejspíš jsem je přelila chjooooo !!!!! Co nějaké triky máte?Díky
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
Ahojky,můžu vědět,kde jsi ty sazenice koupila?Myslím ty převislé muškáty. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
elomanka79 omlouvám se dlouho jsem byla mimo :-) No ty sazenice muškátů jsem koupila v hypernově a million bells v OBI - a chcíply úplně všechny !!!! Tak na druhý pokus koupeny sazenice převislé muškáty a ty se chytly suprově ( taky byly pěkně zakořeněné né jako ty první) Tak doufám,že začnou brzo kvést :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
viete poradit nejake rastliny vhodne na balkon, idealne nieco nenarocne a zelene ;-), kvitnut to nemusi. mame na balkone sklo a kedze podla pravidiet domu, nesmieme na to nic davat na zakrytie (ako ziaden bambus a take veci). no a teda hladam nieco, neviem nejake stromceky/kvetiny, alebo nieco take, co zvladne rast na balkone a je nenarocne na udrzbu. zaroven aby to malo krycie ucinky a na balkon by nebolo vydno.
Odpovědět
len doplnim, mam predstavu nieco ako zivy plot len v mensom prevedeni ;-) a neviem ci je to rozumne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahojky všem zahradnicím,já jsem moc spokojena se surfiniemi,muškáty bych si už asi nedala. :-)
Odpovědět
Ahojky, můžu se zeptat jestli jsou ty surfinie vhodné i na severní stranu, kde nesvítí moc sluníčko a je tam stín? Chtěla bych si právě na tuto severní stranu nějaké truhlíky pořídit, ale vůbec nevím, které rostlinky jsou vhodné. Předem díky za radu, Alča.
Odpovědět
Ahoj,ten obrázek je úžasný. Nádherné surfinie. Taky jsem je měla a jsou vděčné,ale nesmí být na jižní straně. Snad by tu severní stranu zvládly. Měla jsem je na západní straně. Na sverní straně mi vždycky bez problémů šly begónie a s velkým úspěchem. Hlízy jsou sice dražší než muškáty,ale na zimu je očistíš a ukryješ v suchu a chladu. Na jaře je zasadíš do nové hlíny a už třeba v březnu předpěstuješ doma nebo někde na chodbě,kde není moc teplo. Vyrazí lístečky a až je teplo, tak je vystrčíš ven. Jsou nádherné.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, ráda bych obnovila téma.. Co se týče obecně květin, jsem docela amatér, což bych však ráda změnila :-) . Ráda bych si letos zasadila do truhlíků nějaké pěkné balkónovky, ovšem nevím, jaké se hodí na západní okno. Na internetu jsem našla rozličné informace, co se týče umístění např. surfinií - někde píšou světlo, polostín, jinde zase jen světlo - jih.. Ráda bych se vyhnula muškátům - k těm mám jaksi vrozenou averzi :-D. Můžete mi někdo prosím poradit? Ráda bych oživila svá dvě okénka nějakou úžasnou záplavou převislých kvítků.. A také bychom rádi nějakou převislou květinku na terasu, na zavěšení - např. fuchsie, jenže problém je ten, že terasa je umístěná na východ a navíc bydlíme u pole, tudíž tu mnohdy dost vyfukuje, krytí jsme jen z jihu a západu.. Prosím nějakého zkušeného zahradníka či květinářku o radu :-) Děkuji, Lenka.
Odpovědět
@lenickae Ahoj, podívej se na albíčko @renda33. Taková krása na oknech se jen tak nevidí. :-)
Odpovědět
@renda33 Mohla bych se zeptat, čím je hnojíš? Tvé album je suprové
Odpovědět
Profilova fotka
@verakaiser děkuji moc ,hnojivo od agra přímo na surfinie:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@allie na sever určitě bych nedávala :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mirimi já je mám právě na té fotce na jižní straně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, zdraví další zahradnice :-) letos poprvé jsem zasadila surfinie dle rad naší skvělé Renčy a zatím se jim daří. momentálně má zklátila jarní viróza tak jsem ráda, že přijedu z práce domů letmo zkontroluji kytičky a pádím do postele :-) o víkendu mi bude snad lépe, tak vložím nějaké fotečky. teď je u nás celkem teplo tak manžel vždycky letní. nemám na to sílu je přenášet sem a tam ;-) držím palce ať máme všechny tak krásné surfinky jako Renča :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Renčo a všechny zde přítomné také zdravim ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj děvčátka,zdravím a děkuji za pochvalu,moc si toho vážím a přeji at se vašim kytičkám taky tak daří a máte z toho tak velkou radost jako já:-) @fidorka75 @zaneta2 @lenickae @1pomenka
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Ahoj, prohlídla jsem tvoje albíčko a je naprosto skvělý! Ty kytičky to je bomba... :-) Hned jsem si opsala všechny tvoje rady a půjdu nakupovat. :-) Jen se chci zeptat, zalívat se mají jen do mističky nebo můžu i zezhora?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,děkuji moc :-) ze začátku zalévám zezhora a potom až se rozrostou tak dolů do takové komory v truhlíku,mám samozavlažovací :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Děkuju za radu. :-) samozavlažovací mít nebudu, ale tak radši budu zalévat spíš do misky...
Odpovědět
Profilova fotka
Jé to je super nápad tato diskuse. tak ja mam surfínky druhým rokem - minulý rok jsem je měla dá se říct pěkné ale nebyly tak husté jako je má Renča. ale tento rok jsem dala na její rady a stříhám a jde vidět že jim to fakt prospívá. každý den je už dávám ven a už jsem začla i hnojit - vždy trošku hnojiva přileju do vody jak djdu zalívat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky :-) Tahle diskuze je dobrej nápad, já letos zkouším surfíny, cherry rajčata a jahody. Panelákové prostory mi toho moc nedovolí, ale ráda se pokochám vaším pěstitelským uměním :-) @renda33 děkuji za link :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no já jsem taky zvědavá jaké je budu mít ;-) ty surfky
Odpovědět
Profilova fotka
@zabka82 @nikola_svobodova Ahoj holčiny ,vítám Vás tady ,at se daří kytičkám,tady si můžeme popovídát o našich pěstitelských úspěších:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ach jo nikdo si nechce povidat ;-(
Odpovědět
@renda33 nebo kdo se vyzná - koupila jsem si na surfinie hnojivo Kapka, myslíte, že není úplně špatné? Nemám zkušenosti, tak jsem šáhla po prvním, na které jsem narazila. A všude čtu o Agru. Shodou okolností od Agra mám na pokojové květiny, taky náhodou. Tak jen že kdyby ta Kapka bylo nic moc, tak ještě koupim to Agro nebo jiné. Poraďte ;-) Jinak se hlásím jako začátečník, letos jsem zasadila svoji první zahrádku, snad to nepochcípá :-D Zatím to vypadá nadějně, rostou, už hážou i poupata, tak snad z toho něco bude, na první pokus se smířím i s tím, že to nebude vypadat ani z půlky jako obrázky od @renda33 :-) Budu skromná a stačí mi, když se k tomuto dopracuju za pár let praxe :-D
Odpovědět
Jinak já jsem zasadila surfinie, různé (nevyznám se, tak co mi přišlo pod ruku), pak muškát i převislý, i stojací nebo jak se mu říká :-D (to jsou ti amatéři :-) ) a všechno se ujalo, až na jednu sazenici muškátu, zatím to vypadá celkem dobře. Pak mám na balkoně ještě tuji a nějaké menší kytičky. Tak uvidíme, je to prvně, co jsem na balkon něco zasadila. (Jedná se o balkon u bytu, strana je to východní.) @renda33 Asi bych měla ty surfinie ostříhat, ale když já jsem ráda, že na první pokus se ujaly a nemám odvahu je ošmikat, tak to si asi nechám až na příští rok nebo ošmikám jen jednu na porovnání :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jen je ošmikej,renda33 tam hodila fotečku před a po ošmikání,jinak je nebudeš mít tak bohatý jako réń a budou chcípáčkové ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fangi jinak já si koupila to co radila renda33,nic nebudu koumat ;-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?