Bazén. Rady, nápady a postřehy. Na co si dát pozor?

Profilova fotka
Ahoj děvčata, chtěli bychom k našemu domečku nějaky bazének, nejlepe zapuštěný, tak něco 3 x 4 m nebo tak podobně. Máte s tím někdo zkušenost - na co si dát při výběru pozor? Prostě takové rady či postřehy...
Odpovědět
1
2
8
Profilova fotka
to tady vazne nikdo nema bazen nebo o nem ani neuvazuje??
Odpovědět
Ahoj, my o bazénu uvažovali, stále jsme jej nezavrhli, ale uvidíme podle financí. V září bychom se měli stěhovat, tak uvidíme, jak na tom budeme. Chtěli bychom zapuštěný 7x3 m, ale dost se bojím nákladů na údržbu. V létě jsme měli na zahradě takový ten nadzemní kulatý o průměru 2m, výška 75 cm a krásná čirá voda v něm zůstala týden (a to jsme filtrovali o stošest, následně jsme používali různou chemii), pak se voda kazila. Pokud uvažujete o rozměru 3 x 4m, asi bych šla do protiproudu (což my také), ale je to další raketa navíc :-(.
Odpovědět
Profilova fotka
skus pozriet aj toto http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovědět
Profilova fotka
zyx: s protiproudem nechci a hlavne si myslim ze je to o kvalitni filtraci...
Odpovědět
Tak ja z vlastnich zkusenosti musim rict, ze udrzba opravdu neni nijak zasadni problem...Mame klasicky plastovy zapusteny 7*3 metry a filtrace, ktera je standartni pracuje vyborne. Jedine snad vysavani je celkem opruz, rozhodne se vyplati nesetrit na vysavaci. Jinak co se tyce ras a jinych potvor, staci pravidelne kapat rasozrouty a je to v klidu...Pokud bych vyhrala ve sportce, zrejme bych ihned koupila zakryti bazenu. Je to sice potvora velka hnusna, ale zavidim vzdycky sousedum, kdyz je vidim koupat se jeste v rijnu a hlavne vysavani se eliminuje na minimum....
Odpovědět
my o bazénu neuvažujeme, leda možná někdy v hooodně daleké budoucnosti :-). Na to abych měla jen nějaký malý, to nemá smysl a pokud bazén, tak leda s protiproudem, aby se tam dalo klasicky plavat a po třech čtyřech tempech jsme se nefackovali o druhý kraj ;-). Jenže to je drahý jak na vybudování tak pak na údržbu, takže to u nás zatím nehrozí :-). Navíc nějak se mi příčí neustálé sypání chemie do bazénu.
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va: tak ja chci bazen spis kvuli detem a ne kvuli nejakym rekordum v plavani a sama si taky radsi zablbnu v bazenu nez plavat a jen plavat:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak zatím máme jen ten kulatý s nafukovací manžetou nadzemní, ale uvažujeme taky o zapuštěném, ale chceme ještě jednoho cipíska a prvorozenému jsou 4 měs., tak je to u nás hudba budoucnosti :-D prostě dokud nebude umět plavat, docela se bojím, aby tam nezahučel. Jinak jsme právě uvažovali o těch, jak se daj postavit jak nad zem, tak i zabudovat, na pohled to skoro není poznat (když nepočítám nějakýho šťouru) a finančně je to o polovinu levnější a rozměry maj super. Jinak máme k bazénu přikoupenou lepší filtraci a vodu měníme až po jedné sezoně a používáme tedy chemikálie určené pro bazény a nemůžu si stěžovat. Alespoň chlorové tablety jsou pro nás nutností. Vysávání jsme vzdali, na to nemáme nervy, ale pokud se hlídá ph + chlor, tak jsme bez údržby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, jak daleko máte bazén od baráku? My jsme ho dali asi 15m a ještě bude u domu terasa, bojím se, aby to nebylo moc blízko.
Odpovědět
Profilova fotka
fresie: tak to my ho tak daleko mit nebudeme, pocitam tak 5 m vic ne
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme oválný bazén kupovaný v Mounfieldu, myslím, že Azuro de Luxe, je braný jako nadzemní,ale dá se i zapustit. My ho zapustili, nad zemí kouká necelých 10 cm a je to úplně ideální. Máme k tomu solárko a pískovou filtraci a jsme s ním naprosto spokojeni. No a pokud se o něj člověk stará ( s tím ale musí počítat, když si pořizuje bazén),tak nám křišťálová voda vydrží celé léto. Jo a máme ho hned vedle terasy, doslova na terasu navazuje, jednou si myslím,že to ocením,až se tam budou koupat naše děti a já na ně hned uvidím.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za odpovědi, já jsem měla obavy, aby to tam nebylo moc nahňácaný ;-) My taky máme objednaný z Mountfieldu, je to do země ovál cca 7x3,5 m, byly na něj nějaký dotace, tak jsme do toho šli x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
fresie: my máme 5,5 x 3,7, na vyblbnutí úplně ideální. Jestli můžu doporučit, tak si poříďtě tu krycí plachtu, opravdu drží teplotu vody, akorát je trošku "vopruz" jí pořád vyndavat....
Odpovědět
Profilova fotka
Dík za typ. Já ani nevím, jestli není u toho bazénu, byl to nějaký celý set: bazén, písková filtrace a tepelný čerpadlo.
Odpovědět
Mám asi úplně hloupý dotaz ohledně filtrace k bazénu. Budeme mít nadzemní s pískovou filtrací (mám vše potřebné zařídit já...) :-( Tak se chci zeptat na fungování pískové filtrace. Je tato filtrace napájena normálně proudem, tj. 220? No a musí být pořád zapnutá, nebo se to na elektrickou síť připojuje jen občas. To by jinak musel být až k bazénu přiveden el. proud nastálo, tj. nestačil byl pouze dočasný kabel. děkuji (prostě nejsem technický tip...)
Odpovědět
Nikdo k tomu nic nemáte?
Odpovědět
Profilova fotka
my máme pískovou filtraci je klasicky na 220, zapínáme jí přes noc, kabel máme vedený přes zahradu k bazénu a u bazénu máme prodlužku a pod kýblem schovanou zásovku, aby jsme to furt nemuseli uklízet. Chce to zjistit jaký výkon ta filtrace má a jak máte velký bazén a podle toho zpočítat jak často a jak dlouho by měla být zapnutá. Jinak princip je takový, že místo papírového filtru je v nádobě písek, který je speciálně na to, koupíš ho třeba v OBI, taky pozor na hrubost toho písku, v návodu u té filtrace budeš mít napsáno jak hrubý ten písek má být. A přes ten písek se bazén čistí. Pokud by jsi si nevěděla rady tak zkus zajít do nějakého bazénového centra, tam ti určitě poradí ;-)
Odpovědět
Kdyby chtěl někdo poradit pisněte do IP ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahojte, mám dotaz ohledně zazimování? Máme bazén první rok a tak nemáme zkušenosti. Jak bazén vydrží mráz? Někdo hází do vody petlahve... A přikrýváte normální plachtou jako v létě?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Tak my tedy nicim neprikryvame - ani v lete, ani v zime. Na zimu bazen vypustime - zhruba na jednu ctvrtinu a vlozime do nej dva pasy navazanych petlahvi s piskem. Manzelovo rodice tuhle technologii maji za 10 let pouzivani bazenu odzkousenou, takze nevidim duvod neprevzit ji.
Odpovědět
Ahoj, tady najdeš z jakých částí se takový zapuštění bazén obvykle skládá: http://www.bazenypatria.cz/tech.html :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj my mame vnitrni bazen se kteym zrovna zapasim :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
obnovuju téma... jaký bazén, za jakou cenu? ted nam spocitali albion 3x6m s protiproudem, slanou vodou na 200tis fuf.... hledam levnejsi variantu...
Odpovědět
ahoj jsem rada za obnoveni tematu, zrovna smejdim. my uz teda mame objednany od mountfieldu ten Azuro, v cele sade s filtraci a solarem bazen 5,5 x 3,7 m i s tou vybavou za 30 tis, vim ze to neni zadna extra kvalita ale pro nas je lepsi holub v hrsti... treba se za par let zmuzem na lepsi az tento doslouzi. znami ho maji uz asi 5 let, vodu maji krasnou cele leto, bez problemu, jen mi doporucila koupit rovnou vysavac, tak jsme ho taky objednali a objednali jsme i protiproud, mela jsem moznost si ho vyzkouset a myslim ze ho vyuzijem, me se to libilo, na nase domaci cachtani to bohate staci ;-) jen se potrebuju zeptat kdo jste tento bazen zapoustel do zeme, cim jste to obestaveli nebo obsypali okolo? nam borec rekl ze se to musi zpevnit, vyzdit nebo vybetonovat...ale to mi prijde blbost, to uz si muzu rovnou vybetonovat cely bazen ne? jak to mate? co mate okolo? predem diky.
Odpovědět
Profilova fotka
@swetlus to jako vcetne protiproudu za 30? to asi ne, ze? na kolik tedy vyjde komplet?
Odpovědět
@hhranolka ne, ale protiproud si k tomu muzes dokopit za 13 tis. je to nejak limitovany ta akce tak nevim jak dlouho to bude platit ale mrkni sem, tady je to rozepsany (aha, ted tam koukam pisou ze zbyva uz jen 450 bazenu) http://www.mountfield.cz/bazeny-azuro...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
koukam ze na to ze se rika ze CR je zemi zahradnich bazenu tady diskuse moc nefrci =-) Vcera nam postavili bazen tak stale sbiram rady, napady, inspirace... nemate nekdo zkusenosti s touhle strechou? ja tomu rikam bublina :-N libi se mi ten napad, hlavne pro nas cenove prijatelne, chtela bych zastreseni ale na to zatim nejsou prachy :-| a sem mi aspon nespadnou deti :-p http://www.strechanabazen.cz/fotogale...
Odpovědět
Profilova fotka
@swetlus jé, tak tuto "bublinu" jsem viděla u někoho na zahradě a já si myslela, že je to "home-made" že si někdo dal na bazen plachtu a upevnil to flaškama :-D ale asi pokud nejsou penize, tak jako prozatimni reseni ok ;-)
Odpovědět
hm, tak vcera jsme vznesli dotaz, vecer hned pan odepsal jestli to teda opravdu chceme, tak jsme rano nahlasili ze jo, vecer volal ze to muze zitra poslat, takze jestli nekecal zitra posle, v patek pry to budem mit...toz jsem zvedava, ale tomu rikam teda fofr. pak poreferuju co a jak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@swetlus: Můžu se zeptat, na kolik vás ta střecha vyjde? Jsem si tam jen orientačně spočítala střechu na bazén 3x5 a vyšlo mi 8400 kč =-) To už bych za tu cenu čekala něco takového: http://www.bazenypatria.cz/realizace-... :-D Ale to bude zřejmě ještě o něco dražší :-D :-D
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?