Bylinková zahrádka. Máte zkušenosti a tipy?

venku je krásně a já bych hned začala, ale nevim jak :-D....Prosím, kdo máte zkušenost a typy, sem s nima - poloha, jak umístit druhy, náchylnost jednotlivých druhů a tak. díky
Odpovědět
Profilova fotka
veru to já taky .. loni jsem něco málo měla, ale to bylo provizorium a letos bude taky .. ale i tak :) já loni sázela bazalku, majoránku, oregáno, tymián, rozmarýn a pažitku :)
Odpovědět
@baraz já chci ještě libeček, petrželku a moc se mi líbí levandule (třeba do šaten) na jaké světové straně jsi je měla Baru?
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka jé no vlastně levanduli mám taky :) ta zůstala snad i přes zimu :) libeček i petrželku bych letos také ráda .. hele měla jsem je na severní, ale až skoro nahoře kde jim moc nestíní a je tam už světlo .. ale bylo to provizorium - až je budu sázet na stálo, tak většina z toho co mám má rádá jižní strany, svahy .. jsem se dočetla v knížkách .. zda je to tak i v reálu ..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se chystáme mít bylinkovou zahrádku, až bude postaveno. :-) Už aby to bylo...to je pak vařeníčko z čerstvejch bylinek...:-)
Odpovědět
Doporucuju i salvej,medunku a matu. na caje se to vubec neda srovnavat s pytlikovym sekanym cimsi. bylinkovou chci zkusit nejakou pyramidu podle narocnosti na vlhkost. matu jsem zkusil prvni rok seminka peprne a nevyrazna chut. pak jsem dostal uryto od tchyne a ta chutna vyborne mnozim ji ohnutim k zemi a zahrnutim. salvej mam z vysevu a to je paradni bylinka hlavne na kloktani pri zanetech. obe mam na vlhcim miste a prospivaji dobre jen se to celkem rozrusta hlavne salvej udela docela velky trs.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Taky toho mám dost, většinou se všem daří na slunných místech. Pozor ale, některé se hodně rozrůstají, hlavně ta levandule, libeček, máta (ta vyloženě jako plevel, když se jí pak chceš zbavit, má spoustu podzemní odénků a všude prorůstají. Mám libeček, petržel, bazalku, oregáno, na majoránku jsem se už vyprdla, tymián, mateřidoušku (ve skalce), pažitku, meduňku (ta se také hodně rozrůstá)...určitě jsem ještě na něco zapomněla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som mala tiež mátu na balkóne, ale vždy po zime som jej musela vymeniť hlinu lebo nechcela rásť. U ostatných byliniek to ani nebolo treba: mám ešte mateří doušku a pažitku. Potom som mala aj jahody ale to už nepatrí medzi bylinky :-D Každopádne plánujem až rozmrne zem na zahrade, ktorú sme nedávno kúpili tak tam všetko presadím, len nejako neviem ktoré bylinky sú ako náročné na živiny. Viem že materina dúška rastie aj v kamenitej pôde-je nenáročná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?