Na kolik vás vyšel kompletní návrh zahrady?

Profilova fotka
Mohu se zeptat, na kolik Vás vyšel kompletní návrh zahrady včetně zobrazovacího plánu, polozkoveho seznamu a všech konzultací?
Odpovědět
Profilova fotka
Nic, děláme si to sami jak se to líbí nám a ne někomu druhému ;-)
Odpovědět
@veef našla jsem si zahradní architektu, jelykož tomu vůbec nerozumím, mám určtou představu o kterou jsem se s arch. podělila, ukázala jaké květiny se mi líbí atd. a ted čekám co navrhne. Co se týče ceny tak za předzahradku 20m2 a dlouhý záhon 39m jsem dostala nabídku 8tis. Celá zahrada se bude postupně doprojektovávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@veef 10t vcetne 3D navrhu a videa (https://www.youtube.com/watch?v=FMWeA...), ale ted uz vim ze to bylo k nicemu, holt to jsou ty zacatky nezkusenych stavebniku, nez totiz clovek dospeje k tomu ze dela zahradu vetsinu veci uz vidi jinak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám představu jasnou už celkem dlouho, jakým směrem chci zahradu sázet a za návrh 800 m2 - plán, položkový seznam, všechny konzultace, tipy, kde nakoupit, jak se o co starat, kdy to vysazovat... - 7800 Kč. Nechtělo se mi načítat informace co kam ano, co kam ne a řešit, že jsem něco nasadila špatně...
Odpovědět
Profilova fotka
koukni ke mne do alba. To co tam vidíš stálo 3.6oo,-Kč + několik hodin telefonátů, jedna osobní návštěva (platil jsem mu cestu + čas + oběd - domácí králík se zelím) architekta na pozemku, a asi 5oo emailů. Podklady měl k dispozici -> projekt domu, výškově zaměřený pozemek, model domu. Pro někoho je to moc, pro někoho málo. Je mi to jedno. Stav je takový, že se dělají věci postupně. Zasadili jsme sad, usadili garaž (stavebni boudu), misto ktere pak bude sklenik. Navrzene terasy jsou mysleny do budoucna. V soucasne dobe pracuje na rezu terasami, aby se nechali ocenit a bude pokracovat osazovacim planem a komunikacemi mezi jednotlivymi místy v zahradě. Kazda etapa ma svuj ceník, platim mu zalohu pred zacatkem jeho prací a po odevzdaní v elektronicke podobe doplácím zbytek. Jeho ukol je, drzet se rostlin, ktere "tam" pujdou a nevymyslet kokotiny, proto si delal analyzu puvodních druhu. Preci jen je to 455m n.m tak nechci sazet neco co tam nepatri, nebo nebude prospívat. Ve fázi osazovací nabízí pomocnou ruku + nějaké studenty k tomu, což bude super a můžeme tomu klidně moderně říkat, třeba koučink. Což je fajn, nechci dělat věci pokus/omyl.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett máš na mysli něco konkretního čeho se vyvarovat, nebo je to jen otazka zmeny osobnich preferenci po "zžití s místem během stavby"? Co jsi zhruba udelal jinak, nez na tom navrhu?
Odpovědět
Profilova fotka
Dlouho jsem sbírala inspirace na to, jak zahrada má vypadat, ale čím déle tu bydlíme, tím víc jsem přesvědčena, že to sama nezvládnu. Jsme pod horami, a bojujeme se šílenými větry. Po schůzce se zahradní architektkou jsem byla nadšená, jsme na stejné vlně, navíc k jejich realizacím nemám výhrady (a to je co říci), opravdu se mi líbí styl, kterým zahrady dělají. Dnes mi od nich přišla spočítaná nabídka a poprvé v životě jsem měla téměř zástavu srdce :-( Zahradu nemáme moc vvelkou, celkový pozemek 803 m2. Ta částka, co mi poslali mi přijde přemrštěná :-( A co s tím?
Odpovědět
Profilova fotka
Ceny se pohybovaly mezi 5-10 tis. za návrh a seznam osazení. Tečka. Pokud je to i s realizací, jedná se o částky desetitisíců. Nechali jsme si založit trávník - 28 tis. Osázení předzahrádky - 15 tis. atd. atd. Vypadlo mi z toho, že kromě trávníku si to udělám sama. A nestačil by ti jen ten návrh osázení? Realizace je vždycky děsně drahá. Ale když si pak spočítáš, kolik postupně zaplatíš za všechny ty kytky, tak ta cena za práci už tolik není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 z te vizualizace je zatim jen barak a pak samozrejme stromy co tu jsou od zacatku, zadne dalsi upravy zahrady zatim neprobehly a z celeho konceptu zbyde asi jen jezirko, ale zrejme v jine velikosti je to hlavne o tom ze pozemek bez baraku proste vypada o dost jinak a i kdyz clovek ma vizualizaci po par letech to proste vidi jinak
Odpovědět
Profilova fotka
@veef abych nezapomněl, jako první jsem měl zahradni architektku v miste. Vse bylo super, nez nam ukazala co vse delala. Nechtela videt pozemek, budouci podobu domu, co chceme my. A ukazala nam 4 její realizace. 3byly uplne stejne, ve stejne lokalite v mestske zastavbe, kde jsou klasicke predzahradky a minizahradky celkove treba 800m2 i s domem. Když jsme ji vzali k nam na pozemek, tak trosku zkoprnela a říká, "mnooo když budete chtit udelat ty vlnky podel plotu a tu bylinkovou cast jako jste videli u tech 3domu, tak mi zavolejte...." Další vtip byl v tom, že mi nabizela habry na plot, asi tak 3x dražší nez si je sezenu sam od overeneho zahradnika. Hm takže nic. Toto teda nebrat. Takže zkus oslovit nekoho jinyho.
Odpovědět
Myslím, že z tohohle moc nezjistíte - nejlépe se přímo zeptat u toho, kdo by vám to dělal..kolik si za to účtuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 zdravím a mohla bych tip kam pro habry? já je loni sice zasadila, ale určitě to všechny nepřežily a bude potřeba plot trochu na podzim doplnit a od pána kde jsem je koupila už je znovu nechci.... díky :).
Odpovědět
Článek se načítá
@zmrz_lina muzes dat odkaz, kdo vam delal navrh?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote pošlu ;-)
Odpovědět
@zmrz_lina Mužu taky poprosit, dekuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 zjistím ti přes víkend ju? Kolik a jak velký máš představu? Bude to ale z Nekoře okres Ústí nad Orlicí....
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 mě to pán posílal odněkud od brna, takže jeslti to pošlou (na podzim) tak klidně odkud koliv, musím spočítat ztráty. Velký - já "koupila" vysoké 1 m, ale jsou to jen proutečky tak envím jak to normálně při 1 m vypadá jinde (tohle byl bohužel těžký omyl). Vidím to na cca 20-50 kusů. Zatím ještě není úplně poznat které to přežily, ale celkem jich máme 125 a lísteček jen sem tam. Ale třeba je to při prvním roce po výsadbě normální? Sázeli jsme na konci října...
Odpovědět
@tulda27 ja kupovala v lesni skolce v brandyse, ze 100ks uschky asi dva, takze je muzu doporucit https://lesoskolky.cz/brandys-nad-labem kupovala jsem vysku 150cm+, mozna bych koupilapriste nizsi aby pekne zhoustly odspodu, a nektere byly dost krive, coz se ale casem ztrati
Odpovědět
@tulda27 to mi sazeli loni na jare a jsou uz pekne
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva super, díky to už je blíž :) a jak teď na jaře vypadají? naše hrozně :) já koupila cca 80-100 aby zahoustly ale jsou to takové chudinky maličké skoro bez pupenů a lístečků, že je asi budu muset vyměnit (což mě manžel zabije, protože nás stály 2x tolik než měli, no prostě propadák :) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva fotka by prosím nebyla? jena bych věděla jak vlastně mají vypadat, my je tedy sázeli na podzim, no ještě to nevzdáváme a zaléváme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 óká, já ti pošlu číslo a zbytek je na tobě. Ale je fakt, že já si tam můžu dojet a nevím jestli on bude vůbec ochotný to hodit do PPLka...no uvidíš
Odpovědět
@tulda27 fotku teď nemám, ale už je to celkem husté, sázeli jsme do trojsponu po 50cm. Jediný co, tak některý jsou dole holý, tak snad to obrazí i dole. Když to přivezli tak to byly takový celkem hubeňouři. Asi bude nejlepší se tam zajet podívat.
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva zajedu si tam, díky moc, dneska jsem to u nás oblížela a podle mě z těch našich 125 kousků přežilo tak 30% (velmi optimistický odhad), ale ještě je chvilku nechám, lámat my nešly tak možná úplně suché ještě nejsou. Do 3 let to snad bude lepší, sjteně to budu doplňovat zase až na podzim.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 hoj, posílám slíbený odkaz na sazenice habrů: https://www.sbazar.cz/stromkynekor/de... http://www.stromkynekor.cz/ Lesní školka Nekoř Václav Faltus +420 732 173 483 561 63 Nekoř 251
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?