Cibuloviny, můžu je dát do země pod černou folii a kůru?

ahoj, prosím poraď te mi, mam tu několik druhů cibulovin (narcisy, krokusy, tulipány, hyacinty,..), ale nevim, jestli je můžu dát do země pod černou folii a kůru.....bude jim to prospívat? Samozřejmě nad nimi udělam díru ;-)
Odpovědět
@breberka Ahoj, zrovna jsem řešila, jestli takové kytky vůbec sadit (abych je nemusela vytahovat přes zimu), a můj dvorní zahradník mi napsal toto: Cibulovin je samozřejmě hodně druhů a mezi nimi jsou ty, které se musí na zimu uklidit a ty které se naopak vysazují na podzim a na stanovišti je můžete nechat. Mezi ty patří mimo jiné tulipány, narcisy, česneky, sněženky, bledule, krokusy a další, takže ty tulipány můžete klidně vysadit teď na podzim. Můžou se zasadit do trávníků, protože raší a kvetou brzy na jaře a než se začne travník sekat, tak dokvetou a zatáhnou pod zem, takže nepřekážejí. Můžou se zkombinovat i s některými rostlinami, které kvetou na podzim, třeba s těma podzimníma astrama (Aster dumosus) nebo s bohyškama. Takže to uklízení na podzim skutečně nehrozí. Tož k Tvé otázce, já je píchnu rovnou do trávy ;), ne pod textilii
Odpovědět
Profilova fotka
Cibuloviny s jarním efektem kvetení se vysázejí na podzim a můžou se vysázet i pod folii a kůru, pokud je Vaše půda v zahradě písečnatá, lehká. Samozřejmě v dostatečné hloubce – která se volí dle velikosti cibulí a textíliu musí být rozříznutá. Povrch zasypte lehce. Pokud máte půdu jílovitou, fólii nedávejte. Hrozí zahnívání cibulí. Dále je to vhodné jen v tom případě, kdy volíte skupinové výsadby. Pokud by ste chtěli volné výsadby, tak raději bez textílie. např. krokusy. Nyní je vhodný čas na výsadbu tulipánů, narcisů, krokusů, sněženek, česneků a lilíí a dalších druhů, které kvetou na jaře. Není potřeba je vybírat každý rok z půdy. Krokusy, sněženky a rostliny na zplanění vůbec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?