Co se senem

Profilova fotka
Ahojte...jsem zahradnik zacatecnik.... postupne si to tady planyruju a davam dokupy... mam ted hrubej podklad na zahrade (cca 600m2) , kterej jsem hodne pracne krumpacem zryl a provzdusnil...je to polojil...kameny a zemina... ted to budu navysovat vykopovou hlinou uz vylozene bez jilu.... mam kopu sena, budu na to sazet travnik...napadlo me, jestli by se z hlediska nejakejch zivin a tak nedalo to seno rozprostrit po pozemku... to zasypat tou vykopovou hlinou.... a pak jeste planuju uz vylozene zahradnickou zeminu na vrchni vrstvu... co myslite? Nebo bych si tim akorat zas**l pozemek plevelem? Kterej tam teda nejspis bude i tak (neplanuju anglickej travnik tak je to vicemene jedno) Diky za rady 🙂
Odpovědět
To seno tam klidně rozhoďtě, pokud ho nepotřebujete na nic jiného, to se rozloží a mohlo by to pohnojit
Odpovědět
Zalezi, jaky chcete travnik a jakou skladbu v senu mate. Jestli chcete travnik jako z americkeho filmu a seno mate plne lucnich kvetu, vysemeni se vam to do hliny a z travniku budete nestastny. My mame zahradu vysetou z lucni smesi, tak by nam pestrodruhove seno nevadilo, prave naopak.
Odpovědět
dnes jsou znalci a specialisti s různým zaměřením.... tvrdí že i když trávu kompostujete tak některá semena jsou velmi odolná a vydrží i několik let v kompostu. Potom se člověk diví když kompostovou zem naveze do skleníku či pařeniště a zjara má spoustu plevele. Pokud máte místo na sušení a ne moc citlivé sousedy....je lepší jej spálit. Popel ze dřeva i plodin obsahuje podle vědců vyvážené množství chem.prvků a je víceméně nejlepší hnojivo. Což můžu potvrdit, do skleníku dávám celoročně dř.popel z vytápění. Za druhé -popel zem "vylehčí", nelepí se ,nedělají tolik hroudy,je propustnější. To je pro rostliny žádoucí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?