Co všechno máte na zahradě?

Co všechno máte na zahradě a na co nezapomenout při plánování? Máme v plánu na zahradu umístit pergolu + letní kuchyňku, skleník, menší políčko na ovoce a zeleninu. Zahradní domek na různé pracovní nářadí nebo sportovní aktivity. V budoucnu případně i jezírko. Dětské pískoviště nebo nějaký menší domeček, ale to je už drobnost - zahradu máme celkem velikou, to se vždy někam umístí :) Máte na zahradě i něco dalšího? Zajímalo by mě, jestli jste při plánování zahrady měli s něčím problém..?
Odpovědět
Sušák na prádlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Aktuálně stavební boudu, materiál na stavbu, autojeřáb, několik dodávek, občas bagr a tuny bláta. Časem tam snad bude zahradní domek, herní prvky pro děti, houpací síť, vyvýšené záhony, kompost, stromy a tráva.
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 Boudu pro psa, sušák na prádlo a co třeba bazén? Máte ho v plánu? Pak by chtělo zahradu dobře rozvrhnout, ať pak nepředěláváte. Jinak to co jste vypsala je podle mě celkem dostačující.
Odpovědět
@sallinka17 Hory bláta :-(.....ale časem plánujeme trávu, trampošku, bazén, pískoviště, nějaké prolézačky pro děti, truhlíky na jahody, pár ovocných stromů, maliny, rybíz a živý plot....možná i nějaký altánek-ale pochybuju, máme velkou terasu a "budování" už nám leze krkem. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ovocný sad, zeleninové záhony, kompost, bazén, pergolu s posezením a krbem, skalku, záhony s květinami, někam chci dát kus lesa. Hlavně si rozmyslete, na co budete potřebovat techniku (bazén, základy na zahradní domek), ať si neuděláte travičku a záhonky a pak na to nevjedete s bagrem ;-)
Odpovědět
@slabici "někam (na zahradu) chci dát kus lesa" :-D poprskala jsem si monitor.
Odpovědět
@bamak a proč ne kus lesa? My máme velkou vyvýšenou terasu do L a od terasy do zahrady skalku s kamennými schody. V terase zabudovaný bazén vedle solární sprchu, okrasné keře, drobné ovoce maliny ostružiny, rybíz, angrešt, borůvky, kout kde jsou jehličnany, 4 jabloně, 4 vyvýšené záhony na zeleninu, vedle fóliovník, kompost, taky sušák na prádlo, velkou boudu na nářadí a to na cca na 350 m2 zahrady. Jo a to máme ještě dva bígly a v létě roztáhneme tunel a skočky a běháme agility :)) Jo a ještě dvě nádrže na vodu pod okapy jsem zapoměla.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak no jo, jsem prodala chatu v lese a teď mám nejbližší les 100m, potřebuju si ho šoupnout trochu blíž ;-) Ve vesnici je jeden pozemek tipuju kolem 2000m2 a tam kus lesa mají, tak to pořád nenápadně okukuju ;-)
Odpovědět
@kkaccullka Ale, klidně :-)....jen mě to pobavilo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 nezapomenout na rozvod vody a elektřiny, zásuvky, zahradní osvětlení atd...
Odpovědět
@brick24 no vidíte, na to hlavní jsem úplně zapomněla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dva kompostéry, sušák na prádlo, pět vyvýšených záhonů na zeleninu, skalky, několik keřů, u plotu květinové záhony, sud na vodu.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Pár ovocných stromů a keřů, pár záhonků. Jinak je zahrada spíše na život než pěstování ovoce a zeleniny. Většina zahrady je trávník, kde si hrajou děcka, je tam ohniště s malým posezením a přístřeškem, mezi stromama je šňůra na prádlo, plus u domu ještě sušák. Pak je tam bouda na nařádí a co jsme si pořídili vloni a můžu doporučit dvě tyto velké zahradní bedny https://www.obalove-materialy.cz/zahr... V jedné jsou různé zahradnické nůžky, konev, pixla s hnojivem a podobný zahradnický věci. Ve druhé mají většinou děcka hračky na ven, aby sme o balóny, lítající talíře a podobně nezakopávali v domě. Můžu jen doporučit. Dřív jsme právě dost řešili, kam tyto věci ukládat, protože doma na to nebylo místo a kromě toho, že to zavazelo to nosilo domů i bláto a špínu. S boudou a bednama už je o vše postarané. Jen přes zimu něco ukládáme domů, ale přes léto je vše na zahradu v bednách.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mi tu chybí absolutně základní věc a to udírna ;-)
Odpovědět
Tak snad od podzimu se začnou řešit nějaké ovocné stromy a keře, záhony, jedlý trávník a louka. Postavím snad betonový zahradní domek a vybuduju terasu. Vedle terasy nějaký bazén, když mám ty děti 2 a 4 roky a někde mezi těmi stromy trampolína a klouzačka. Jo a klasické ohniště na opečení buřtů :)
Odpovědět
@sallinka17 my máme na zahradě sníh :-D
Odpovědět
my tam máme hromadu hlíny... :-D
Odpovědět
@plaintruth tu máme taky, ale pod tím sněhem
Odpovědět
Profilova fotka
Mame past na lva :-D Ale zatim se do ni chytily jen 2 mysi
Odpovědět
Profilova fotka
A co tu ještě není napsáno to je čurybudka .Ta má na zahradě největší ohlas.Při posezení,koupání.Nikomu se nechce běhat domů.
Odpovědět
spíš by mě zajímalo, kde to všechno vybavení na záhradu kupujete?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?