Co vysadit do truhlíku na okna?

Ahojte, chtela bych poprosit o rady - nazory - co vysadit do truhliku na okna. Chtela bych prevysle kvetiny - pokud mozno ne muskaty. A mate zkusenosti i s pestovanim bylinek, jahod, rajcat v samozavlazovacich kvetinacich? Dekuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, na kterou stranu máte orientované okna a kolik je tam slunce. Na slunci se nejlépe daří muškátům, sanvitálii, levanduli, mateřídoušce a bylinkám obecně. Do polostínu jsou vhodné petúnie, surfínie, fuchsie, begonie, lobelky. Do samozavlažovacích nádob můžete posadit rajčata, ale ta nádoba by musela být hluboká a v podstatě velká. A položená dolů na podlaze terasy, balkónu, ne na okně. Jahody převislé by bylo možné pěstovat. Bylinky nevyžadují bohatou zálivku, preferují více sucho a slunce, takže samozavlažovací nádoby spíše ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám dotaz, dnes jsem v obi "výhodně" nakoupala červený 8ks mix do truhlíku. Jsou v něm muškáty, milionbells a mini jiřiny. Bohužel na mixu není uvedeno zda můžou být všechny rostliny u sebe nebo je rozdělit dle druhů... nevíte jestli se snesou?
Odpovědět
Profilova fotka
@great.girl Všechny uvedené rostliny jsou vhodné na slunce. Záleží také, jaký druh muškátů máte, vysoké, střední, převislé. Vhodné kombinace by byly muškáty a million bells (pokud jde o převislé muškáty). Do truhlíků s velikostí 60 cm postačí 4 rostliny. Jiřinky by vynikly lépe samostatně. Nezapomeňte je před mrazy uskladnit ve sklepě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
A znova o osazeni truhliku :-). Slo by osazet necim co vydrzi celorocne venku? Na velmi slunne misto na okne... Dekuji!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
to by mě také zajímalo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?