Habr na živý plot - jaký a kde jste kupovali?

Ahojky, chtěla bych se zeptat majitelů živého plotu z habrů, jak vysoké jste kupovali a hlavě nevím jestli mám koupit prostokořenné nebo kontejnerované. Kontejnerované jsou o hodně drahé. Tak se chci zeptat jestli je opravdu lepší si raději připlatit nebo je to jedno. Jelikož jsem jich napočítala asi 400 ks, tak to už je hodně velký cenový rozdíl a nevím jestli je to potřeba nebo ne. Zase bych chtěla mít pěkný a rychlý živý plot, tak se toho prostokořenného docela bojím.
Odpovědět
Ahoj my kupovali v Klešicích u Heřmanova Městce a nebo zkuste Školky Litomyšl :-)
Odpovědět
@martiny82 A nechcete ještě zvážit namíchání dřevin? Přeci jenom 400 sazenic jednoho druhu, to bude dost jednotvárný živý plot.
Odpovědět
@martiny82 habr roste hodne pomalu, pokud chcete rychly plot, tak to nebude idealni volba...a take bych to radeji namichala... Co neco kvetouciho a rychle rostpuciho-tavolnik, zlaty dest..at je to vesely..
Odpovědět
Profilova fotka
@martiny82 Habr se velmi dobře kombinuje s bukem a javorem. Vznikne zajímavý plot během celého roku, s tím, že listy habru a buku zůstávají na dřevinách dlouho do zimy, dokonce až do jara, dokud nezačnou růst nové. Na podzim změní svou barvu, a proto jsou zajímavé. Pokud se správně vysadí do dobrých podmínek, bude i přiměřeně růst, i vytvoří hustou neproniknutelnou zeď, kde už nebudete potřebovat žádné pevné oplocení. Samozřejmě nebudete to za 3 roky. Dobře se tvaruje. Je určitě lepší zvolit kombinaci při tak velkém počtu a vašich plánech. Prodávají se i vysazují na podzim, po opadu listů. Prostokořenné se vysazují na jaře a podzim, kontejnerové se mohou během celého roku s dostatečnou závlahou. U nás je habr v ceně 159 Kč za 10 rostlin. Objednávní rostlin pro jarní sezonu bude možné od 1.12.2014.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?