Herbicid před zasetím trávníku. Máte zkušenost?

ahoj, mate nekdo zkusenost s herbicidy pouzivanymi plosne? Pry se pred vysetim travniku ma pouzit herbicid.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, určitě ho použij, nejdřív plochu zarovnejte a nachystejte, pak ji začněte zalévat aby vyrostl plevel, ten ošetřete herbicidem a za cca 3 týdny můžete zaset trávník
Odpovědět
@kompleta diky moc za radu, jsem fakt zvedava, jak ten nas travnik dopadne. A mas zkusenosti s nejakou znackou herbicidu?
Odpovědět
Profilova fotka
já to postříkala roundapem, veškerej plevel za cca týden chcípl, počkáme tak 3-4 týdny, a vysejem.. :-)
Odpovědět
@saruska super - diky za radu - taky ho asi koupim
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme použili Dominator - je to v podstatě to samé co Roundup, jen je to asi o polovinu levnější :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a jak jste na tom s trávníkem? Prý se má vysadit v dubnu, květnu a nebo potom až v září... taky nám to vychází, že to teď postříkáme roundupem a teprve potom by sme zaseli, ale to už vychází tak na červen.
Odpovědět
@mavo my taky tak. Jsem zvedava, kdo bude ochoten to jezdit kropit :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
ahojte, trošku oživím diskuzi... Holky chápu to správně, že musím prvně počkat až mi vyroste plevel? Já na podzim strhla před barákem břeh s trávou, zryla to, ale ničím nestříkala. Dnes tam tráva není, ani náznak, tak ted nevím zda mám čekat až vyroste plevel postříkat a pak až sadit za nějakou dobu trávník, bo jak to mám udělat, poradíte? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/d... takhle to tam, vypadá ted
Odpovědět
Sice nejsem holka, ale snad to nevadí :-) Osobně bych takovýhle pidi kousek trávou osel, plevel zvládneš vytrhat ručně, něco jiného je hektar, tam je lepší počkat na vzrůst plevele, postříkat jedem a pak teprve osít trávou.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomcat35 děkuji za odpověď, já to tedy zkusím... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nevíte prosím někdo, za jak dlouho po přerytí zahrady (bagrem) mi vyroste znovu plevel, abych ho mohla postříkat herbicidem před zasetím trávníku? Chtěli jsme to udělat před bagrováním, ale bagr je domluvený na pevný termín a v zahradnictvích nám řekli, že se teď roundupem nedá dělat, pač jsou moc velká vedra, takže to musím nechat až na potom. Máme tam teď skoro samý plevel a žádnou trávu, je to zahrada, která ležela několik let úplně ladem. Když budu tu zrytou zahradu zalévat, aby to vyrostlo rychleji, za jak dlouho tak orientačně to může vyrůst, aby se to dalo vyhubit? Nemám vůbec představu, jestli týden, měsíc, ještě víc...? Jo a chápu to správně, že na mech to nefunguje? Nějaké tipy, čím vyhubit ten? Děkuju moc.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?