Inspirace nebo rada jak využít tvárnice?

Po stavbě zahradního domečku mi zbyde cca 68ks tvárnic BEST Unika 20. Bohužel vrátit nejdou. Potřebuji radu jak je využít (co z nich udělat). Bazén na fotce bude ještě obložen dřevem. Na ploše (5x10m) která ještě není na fotce srovnaná bude skleník 3x2m (podezdívka apod bude z ZB co už jsou nakoupený). Na zbytku plochy chce manželka udělat malé políčko na pěstování zeleniny apod. Vedle ní je vidět zvýšený záhon na pěstování. Vůbec mě nenapadá jak to zpacifikovat a udělat něco rozumného.
Odpovědět
@nitro Ahoj. Viděl jsem regály ze ztraceného bednění, BST by se daly využít stejně. Ale asi to není pro každého :) . Normálně volně položený, na to nějaké prkno a zase tvárnice (jedna, dvě podle potřebné výšky) a zase prkno. Takže asi neporadím, ale měl bych otázky k domku. Dělal si pasy a desku a nebo pouze desku? Ty tvárnice, nestačily by 15 cm. Je třeba ten doměk navrhnout v nějakém modulu aby se neřezalo? Díky.
Odpovědět
@r4d3k74 Dělal jsem 3 řady ZB30 + 10cm betonová deska. Mělo to být 4x5m, ale protože bagrista byl debil a nechápe rozdíl mezi vnější a vnitřní stranou, tak je deska 4,5x5,5m. Co jsem zjišťoval u BESTu, tak mi 15 nedoporučili. Pouze s konzultací architekta / statikem, že to unese střechu apod. Proto jsem zvolil klasickou 20. Pokud chces řezat minimálně, tak vol rozměry vnější násobku 50cm a to samé i oken/ dveří. Řezání se nevyhneš níkdy, ale aspoň budeš dělat max 2-4 řezy / řada.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych z toho udělala domek pro děti :). Nebo vyvýšené záhony.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?