Jak dorovnat terén?

Okolo domu musíme dorovnat/srovnat terén. Celkově si myslím, že bude třeba celý terén zvednout o min. 0,5m. Vůbec si s tím nevíme rady, zda bude stačit nechat si navézt hlínu a "srovnat" to bagrem, nebo zda je třeba dát geotextilii či nějak to speciálně upravit? Moc prosim o radu. Máme mírně svažití terén.
Odpovědět
myslim, ze mierne svazity pozemok je vyhoda, netreba vzdy za kazdu cenu dorovnavat. Skus pridat nejaku fotku.
Odpovědět
@jaasminka Já bych to nedorovnával. 0,5m není nic závratného a pokud k tomu není vyloženě nějaký praktický důvod, tak bych se na to vykašlal. Mimochodem zkuste si spočítat, kolik vás ta legrace taky výjde. Spočítejte si objem zeminy a poptejte firmy v okolí za kolik vám to dovezou. A myslím, že budete mít o důvod víc, proč to nedělat ;)
Odpovědět
@akoinac @atilius No důvod...máme to opravdu děsivé, rozkopané, atd... takže bagr musí přijet tak či tak, ručně se to nedá. Teď nám jakoby dům "levituje" nad terénem, schody se musí dodělat atd. Svažitý terén určitě ponecháme, ale min. u domu to dosypat musíme. Máme to v podmínce u kolaudace. Navíc kousek o domu máme základy nějaké staré chaty či domku, kde vůbec nevíme, zda to nějak zkusit zlikvidovat, nebo to zasypat, protože ty betonové základy mě hodně děsí co do likvidace.
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac @atilius ona se ptá jak dorovnat ne jestli to má dorovnat.... =-) @jaasminka Tak é jsem dorovnával cca 75 cm na jedné straně a 0,5m na druhé straně, podařilo se sehnat pár aut hlíny. pak to jen bagr porovnal, ornici si rovnám ručně, koukní na fotky, hlavně na začátku je vidět jak byl dům vysoko.... terén jsem vybudoval lehce svažitý. http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme dorovnávat, zatím máme vlastní vybagrovaný hlíny dost. Ze dvou stran domu budeme dělat mírně svažitý terén, aby voda odtékala od domu. Z jedné strany už to je.. bagr jen navezl hlínu a zarovnal.
Odpovědět
@jaasminka ak uz zrovnavat tak zalezi podla typu podlozia. My napriklad mame jil a pokial by som nato len naviezol hlinu a zrovnal tak prvy vacsi dazd mi to odplavi.
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac a kam ti to prosím tě odplaví těch půl metru zeminy ? Také mám jíl a naveženo cca 75cm a nikam se to nehne...
Odpovědět
@petrsv1000 za nasim pozemkom je dole vo svahu trvaly travnaty porast, odplavilo nam cast zeminy tam, ak chces pridi sa pozriet
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac no jo tak já tam mám plot a základy cca 80cm tak mi to nemá kam utéct ;-) dále je rovina, pokud máš svah i dále tak to je pak jiná...
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Zavolejte si bagristu, ktery vam bude upravovat teren a zeptejte se, kolik hliny na to bude potreba. Ten by mel mit docela dobry odhad na mnozstvi a taky by mel umet poradit, zda nekde udelat vetsi nebo mensi spad. Tak jsme to udelali my. Bagrista odhadl, poradil, sehnal a navozil hlinu a pak to cele rozbagroval. Hotovo :-)
Odpovědět
@mimoto Množství hlíny si celkem dobře odhadnete sami. Stačí metr a násobit a hned máte kubíky.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 vidím, že také jsi měl na původním terénu docela trávy.. Chci se zeptat všech: Hlínou z výkopu suterénu budu dorovnávat okolní terén: výška násypu min 0,5-1 m..jak kde. současný terén mám hustě zarostlý luční trávou, která se občas sekala a nechala hnít a prorůstat novou (bývalý majitel), takže je místy docela vrstva. Mám novou hlínu jen rozhrnout, počkat rok až si to sedne a dorovnat nebo mám současný terén poorat a pak dosypat (třeba aby se lépe vrstvy propojily?? Hodil by se mi názor někoho erudovaného :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@standum jojo také sem dorovnál, čekal až to sedne, pak už jen ručně rozvážel trávníkovou zeminu. Takže pokud budeš jen zavážet, tak klidně na trávu, nakonec musíš dát stejně lepší hlínu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?