Jak nejlépe vyrovnat terén na ploše 30x30cm?

Profilova fotka
Jak nejlépe vyrovnat terén na ploše cca 30x30m? zatím je to pouze ošklivý trávník, plný bodláků a ruzného plevele a velice nerovný. Chceme z toho udělat pěknou zahradu, převážně oseté trávou. Ale jak postupovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@martinatrnkova Plochu třeba postříkat herbicidem, nakolik manuálně trhání nemá na tak velké ploše význam. Pak pohrabat, zorat nebo použít rotavátor. Plochu vyrovnat, případně navést zeminu, zplanýrovat, vyčistit od kamenů a jiných nečistot a vysít travnaté osivo. S výsevem počkejte na příznivější, chladnější období s přeháňkami nebo musíte zajistit hodně vody na pravidelné zavlažování. V každém případě nevysévejte nyní. Plochu vyčistit můžete.
Odpovědět
Profilova fotka
@rostlinky_cz díky za odpověď. Teď to rozhodně dělat nebudeme. Na části našeho pozemku stojí zemědělské stavení, které se bude září/říjen bourat a pak až teprve bude možnost dělat něco se zahradou. Ještě nás napadla jedna věc, jestli když tu budou jezdit bagry, jestli nebude lepší nechat část zeminy odbagrovat a nechat navézt novou. Navážet budeme v každém případě, nerovností je tu spousta a chceme trochu navýšit pozemek. Tak teď máme dilema, jestli odbagrovat nebo postříkat a rozorat
Odpovědět
Profilova fotka
@martinatrnkova Tak v tomto případě je to jednoduché. Posečte plevel, část zničí stroje. Po bouračce vyrovnejte terén na zahradě, odstraňte však všechny kameny a dřeva a proveďte novou navážku zeminy. Nechte vyrůst plevel a postříkejte. Postřik můžete zopakovat. Podle toho jaké bude počasí můžete ještě vysít trávu nebo počkejte až na jaro. Zem si pěkně sedne, na jaře podle plevele zvolíte postřik a vysejete trávu nebo položíte travnaté koberce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?