Jak se šetrně a ekologicky zbavit přemnožených mravenců a hrabošů?

Jak se šetrně a ekologicky zbavit přemnožených mravenců a hrabošů na zahradě, kde je víceméně jedno hnízdo a jedno mraveniště na metru čtverečním... díky
Odpovědět
Profilova fotka
babička na mravence sypávala kypřící prášek a zalila horkou vodou...jestli to pomáhalo nevím ale dělala to...a na hraboše asi jedině kočka..pastičky asi moc účinné nebudou...a nebo nějakou plašičku...;o) čert ví co na tyhle potvůrky...
Odpovědět
na mravence platí kypřící prášek smíchaný s cukrem a nebo takový modrý prášek - oni se nažerou a nanosí si to i do hnízda a je po nich. Pak jsou i takové pastičky na mravence - mravenčí bufet nebo tak nějak, je to plechovka s dírkama a uvnitř zas nějaké žrádýlko. Jinak když se rojí nebo chodí kam nemaj neúprosně stříkám sprejem na mravence. Pak prý nesnáší voňavé věci jako různé aromatické koření (např.hřebíček - tak jsem je vypudila i z domu). Celkem se vyhýbají i levandulím. Co máme psa na zahradě ani myšička a ani krtek a odstěhovali se i od sousedů :)) s těma problém není a to jsme přímo u louky, kde je to samá dírka.
Odpovědět
Profilova fotka
Mravenec obecný se hubí barierovým postřikem kolem všech zdí v celém domě. Postřik není potřeba opakovat. Pokud kontaktujete solidní DDD firmu, dá vám na to záruku. Kvalitní chemikálii na postřik asi v drogerii nekoupíte.
Odpovědět
Dobře funguje Biotoll. Stačí nasypat na cestičku kudy chodí. Natahají si to do mraveniště a je po nich. Případně přímo pocukrovat hromádku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?