Jak usuším hortenzii?

Profilova fotka
Holky já jsem asi trubka a nedaří se mi usušit hortenzii. Nechala jsem jí dle rady ve váze s troškou vody a jak voda mizí hortenzie vadne. Sušila jsem jí i zavěšenou na půdě a také nic. Nemáte nějaký polopatický tip?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se na to chystám, za rady budu ráda.........jen co jsem někde četla, že sušit se musí pouze hodně zralé květy, klidně trhané až v září, ty květy, co se utrhnou brzy se zkroutí a mají špatnou barvu , ale jen z doslechu, osobní zkušenost nemám.......... ;-) Hezky to popisují tady http://hobby.idnes.cz/kvetum-hortenzi...
Odpovědět
Doporučuji vydržet do podzimu, kdy květy samy krásně uschnou přímo na rostlině, pak je stačí utrhnout a dát přímo do vázy. Umělé usušení je podle mě nemožné, na rozdíl třeba u růží, které stačí otočit květem dolů, hortenzie by nebyly tak pěkné. Ale osobní zkušenost nemám, takže to chce vyzkoušet nebo počkat do října. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @alcar, je nutné vydržet co nejdéle do podzimu. Osobně to tak dělám, nejčastěji nechám květy na rostlině, až začnou samy usychat, ustřihnu a doma pak dojdou. Párkrát se mi také podařilo je usušit, když jsem utrhla co nejpozdější květy, tak z konce září, začátku října i pozděij, když je hezké počasí, dala je do vázy (bez vody) a nechala normálně v domě uschnout. Tak snad se podaří. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kalupinka101 V první řadě je důležitý termín sklizně. Květiny, které chcete použít k sušení se nesmí sbírat brzy ráno, když je ještě rosa nebo když prší. Nejlepší na poledne za slunečného dne. Je skutečně pravda, že první květy nejsou vhodné ke sběru. Počkejte do pozdního léta až podzimu, kdy květiny dostatečně vyzrají samovolně na slunci. Pak odřežte dostatečně silné a pěkně vypadající květenství bez poškození. Jsou dvě možnosti navázat je přímo do aranžmá a tak usušit v místnosti bez přímého slunce nebo zavěšené hlavičkou dolů, obtočené novinovým papírem. Kornout musí být však dostatečně velký v místě květenství a umístěte jej na tmavém a vzdušném místě, kde je viditelné proudění vzduchu (půda, zastíněná terasa, altán). Po důkladném usušení mohou postříkat lakem na vlasy, aby se na ně nechytal běžný prach, a tak zůstanou ještě déle v původním stavu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?