Jak velký máte zahradní domek?

A co všechno v něm máte? Máte ho dřevěný (z hobymarketu, apod.) nebo zděný? Ptám se hlavně těch co nemají garáž či sklepy. Díky ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@lucijeje Luci máme domek dřevěný,dělaný od truhláře, vnitřní rozměr 3x3 + krytá teráska 1,5x3m, sice sklep máme,ale v domku máme kola, sekačku,potřeby na zahradu atd.
Odpovědět
@renattta ... a na kolik takový domek vyjde, když je přímo od truhláře? díky ... klidně můžeš do iP ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zatím jen půjčenej plechovej domek,cca 7m2,máme v něm 2sekačky,frézu na sníh,pily, veškeré nářadí,manžel dvoje pneumatiky,hrablo,všechno zahradnické nářadí,kola přes sezonu a určitě dalších x věcí, co mě teď nenapadá.Letoss máme v plánu terasu před domem,příští rok přístřešek na auto,takže tenhle půjčenej ještě pár let mít budeme....Časem bychom rádi dřevěnej,přemýšlím, že by byl pokračování přístřešku na auto,něco podobného tomuto:
Odpovědět
My si necháváme dělat 3x3m u švagra. Snad to bude stačit. Koukali jsme se i po těch v hobbymarketech, ale přijdou mi nekvalitní. Pokud jsou kvalitnější, tak zase jsou předražené. Takže doma se domek vyrobí snáze.
Odpovědět
@gigi2 To vypadá moc hezky. Jen bych asi měla strach v zahr. domku nechávat všechny ty dost drahé věci. Přece jen je lehce přístupný a při tom, jak se dnes všude krade :-(
Odpovědět
@lucijeje garáž máme, sklep ne, ale zahradní domek se postupně buduje z trafiky...... Z ní vede pergola na letní posezení. Uvnitř jsou takové věci jako květináče, substráty, semínka, hrábě, hračky na písek....prostě, co patří k zahradě.....
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 máme 2 trhače a když pominu ty,tak doma je trvale tchýňka, takže nezvaní návštěvníci nemají šanci... :-D :-D musím to zaťukat,ale za 30let, co tu pozemek máme se v našem okolí nikomu nic neztratilo :-) ale samozřejmě člověk nikdy neví... :-|
Odpovědět
@gigi2 Tak to jóó, 2 trhači a ještě tchýně :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete dřevěný zahradní domek 3x3 srubové konstrukce, tak to chce minimálně 28 mm silnou stěnu, jinak se Vám domek zkroutí. Slabší stěny 19 a 15 mm lze pouze jako záklop trámové nosné konstrukce. Zahradní domek 3x3 m lze sehnat od cca 28000 Kč.
Odpovědět
@renattta mohla bych poprosit taky o cenu na kolik přijde u truhláře? Moc děkuju.
Odpovědět
Tedy je docela zajímavý článek o zahradních domcích, třeba ti pomůže s výběrem. http://www.vse-o-zahrade.cz/nezarazen...
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 ahojky, stál se vším všudy,tj. betonové základy, štěrk,dřevo,práce,nátěr xyladecor kolem 75-80 tis.
Odpovědět
Článek se načítá
@renattta děkuju ;-)
Odpovědět
máme od firmy (něco na způsob hobby marketů) 3x3 s krytou teráskou, byla to taková stavebnice :-). Máme v něm všechno: kola, zahradní nábytek, zahradní potřeby ....., ale máme i dílnu s garáží, kdyby ne, tak je malý a volila bych min. jednou tak velký
Odpovědět
@michaela534 ještě odkaz na stránky http://www.zahradni-domky.cz/velikost...
Odpovědět
@lucijeje ahoj, taky plánujeme zahr.domek a nevíme si rady s velikostí. Budeme mít přízemní bungalov bez garáže tak máme strach, aby jsme velikost nepodcenili. Každopádně to už musíme řešit skrz základy a pořád se nemůžeme rozhodnout. Jaký rozměr jste zvolili vy?
Odpovědět
@bublina88 ... ahoj, zatím žádný ... ještě nepřišel na řadu :-D ... taky máme přízemní bungalov bez garáže, no alespoň na půdě jsme si udělali skládeček, ale tam stejně bude člověk dávat jenom věci, který vytáhne sem tam .... pár lidí mi řeklo, že by si ten zahradní domek udělalo určitě zděný, prý když tam člověk má různý sekačky, kola, nářadí a tak, tak to riziko krádeže u toho dřevěnýho prostě je .... dívala jsem se na ně v hobymarketech, jsou to ale takový vachrlatý ťintítka ... no nevím, ještě to není na pořadu dne ....
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme postavil zahradni domek ze ztraceneho bedneni, je z jedne strany castecne zapusteny do zeme a vnitrni rozmer je 2,2x6,6m
Odpovědět
@lucijeje tak u nás bude určitě zděný, jen s tím rozměrem si nevíme rady. Zatím to vypadá na 2,5 x 5. Zdá se mi to docela hodně.
Odpovědět
@hhranolka myslíš, že není úzký? Já bych právě byla pro úzkej, aby moc nezasahoval do volné plochy, ale mám trošku obavy, aby jsme tam nacpali kola.
Odpovědět
Zatím je u domečkud řevěný domek, stavěn svépomocí. Cca 3 x 1,5 m. Na míchačku, sekačku a zahradní nářadí to stačí. Do zimi snad stihneme postavit garáž, kde budou právě kola, koloběžky a "dílna".
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 tak je pravda, ze kola tam mit nebudeme, je to pro technologii na bazen a pro vse na zahradu, kola budou v garazi...
Odpovědět
@hhranolka no asi to necháme na těch 2,5, děkuju
Odpovědět
@bublina88 ... no to se mi zdá už mega velký, ale já samozřejmě nevím, co vše máte v plánu tam dávat ;-)
Odpovědět
@lucijeje no mě se ten rozměr taky nelíbí, protože mám strach, aby to nevypadalo jako stodola, ale do menšího nevím zda by jsme všechno narvali. Přecejen čtyři kola, sekačka, druhé gumy na auto, nějaké nářadí na zahradu apod. Bydlíme zatím v bytě tak se mi těžko taková věc plánuje :-| . Proto jsem byla zvědavá jestli někdo poradí, kdo už něco takového má.
Odpovědět
@bublina88 ... no jako vzhled je jedna věc a užitek druhá .... vše se stejně za chvíli okouká a pak nastupuje to, jestli to k něčemu je .... nevím, jak to budete mít osazené na pozemku, ale třeba bych k té delší straně nasadila nějakou zeleň (tůje, břečťan, ...), aby se odvedla pozornost od té délky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj,tak my jsme se rozhodli nez postavime velky Rd, tak to nacvicime na zahradnim domku:-) 1:4 vcetne financi,abych meli prehled,bez povoleni do 24m2.v pondeli jsme udelali zakladovku a ted cekame,aby nam truhlar postavil konstrukci,drevo uz mame,pak jen osb desky,zateplit,vybrat vhodnou strechu,vnitrni upravy a snad do prazdnin hotovo,pak bychom to chteli napojit na nejaky hezky bungalov a spojit teraskou,do budoucnosti treba jako vejmenek. Ted me napada,ze sem dlouho nevlozila slibene foto;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojky nechal jsem pro děti postavit domeček na míru :) http://drevene-domky.cz/zahradni-domky/ mají to jako (hrací koutek a zašívárnu) :) cenově mě to vyšlo celkem solidně o proti třeba Baumaxu. Celkově mě tyhle věci ze dřeva strašně moc baví jde tam vidět ta ruční práce :)
Odpovědět
Zeptam se tech, co uz maji. Planuji take domek, chci tam dat veci z plastu, hadice, manzelka kvetinace a nechci, aby to zamrzlo, Proto zvazuji zdeny + zateplit a nebo nevim, zda bude stacit drevo. Jaka je vase zkusenost? @daniel23 jak jste s domkem spokojen? Take mam jako jednu variantu domek od nich. Co komunikace. Nezamrzaji veci v zime? Kolik trvala montaz a co vsechno jste si k tomu objednal?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?