Jak zabráním kočkám chodit k nám na WC?

Ahoj, mam problém se sousedovo kočkama, které mi neustále chodí srajdit do mojí zakůrované zahrádky. Prostě přijdou, zahrabou si, udělají potřebu a jdou dál, dost mě to vytáčí, protože musim kůru neustále urovnávat, ale hlavně ty výkaly mě štvou kvůli dětem ... ]-(
Odpovědět
1
2
5
@breberka Ahoj, mám kočky a mají k dipozici kočičí toaletu. Ty rozhrabané záhony(mulč) mám taky. Snažím se o to aby chodily, když tak do jednoho záhonu (aspoň 1 místo kde mi to nevadí, hromádky jasně rozeznám a průběžně je likviduju) . Jinak záhony, kde nechci jejich návštěvu prostě zalévám.Kočky nemají rády mokro.Stojí za to je výchovně skropit vodou , když je člověk přistihne jak potřebu konají. Taky není na škodu nastrkat dřevitější kousky z mulče kolmo do země - 5-7cm od sebe - znemožní jim to "přičapnout" a konat :-) (to používám tam , kde něco nově vysadím-zem je tam kyprá a lákává pro hrabání). Další tip je mít záhony co nejzarostlejší (zaplněné) - pak už ani tolik mulče nepotřebuješ a kočky to neláká resp. nemají čím zahrabávat. Dočasně jsem se naučiila používat způsob mulčování dle knihy pro intelígentní lenochy - vlhký karton pokrýt posečenou trávou (např. než pořídím rostliny, které použiju k dosázení a než našetřím na mulč) a do té trávy taky nechodí. Tam jen vylehávají a vyhřívají se. Pepř, speciál. odpuzovací granule nepomohly. Tak hodně zdaru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem vyčetla (mám i v albu Rady do zahrady), že je dobré si schovávat zbytky růžových keřů a dát je do záhonků. Ale to zase není dobré pro děti. kočky prý odpuzují výpary z octa a nebo vůně citrusů. Citrusy prospívají 2x - až se slupky z pomerančů či citrusů rozpadnou, obohatí půdu.
Odpovědět
@anakost @mavor díky, zkusim nejdřív vše zkropit a uvidíme.....blbý je, že kůry je tam dost, protože mam jen malé keříky, které se rozrostou za léta, takže dosazovat nemá smysl, pak by to byla nevzhledná džungle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka V Německu jsem v Obi viděla nějaké udělátko na principu vysílače, které se zapíchne do země a v určité vzdálenosti to kočky odpuzuje. Už jsme o tom taky přemýšleli, mámě se za kůlnou usadili kočky a pořád se množí a dělají hrozný čurbes a smrad je všude okolo.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji psa..))) Mám kočku, a kočky jen tak něco neodnaučíte...vodu ráda nemá, ale neodradí jí to...
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 Máme psa, ale na kočky je krátký, no máme retrievera a ten by si s nimi spíš hrál.
Odpovědět
@lajlinka78 když mi nechceme žádné zvíře ;-), je to pro nás starost, na kterou nemáme čas a uklízet po psovi se mi nechce ani náhodou ;-)
Odpovědět
Zkusila bych pořídit taky kočku - bude si hlídat teritorium a ostatní k vám nepolezou. Mám zkušenost, že vlastní kočka se na zahradu nikdy nevykadí - chodí až za plot mimo své území. Ale nevím jestli to platí vždy nebo jsem se setkala se samými vyjímkami. Práce moc nedá, na rozdíl od psa, stačí jí dát jednou denně granule asem tam přilepšit nějakým zbytkem masa z vaření.
Odpovědět
@marketa_v ježiš, já se chci koček zbavit a ne si je nasadit domu :-D :-D, já je nemam ráda a jsem na ně i alergická, takže ani náhodou ;-)
Odpovědět
@breberka Tak to leda střílet do nich z okna vzduchovkou jako jeden můj kamarád. Ale stejně je mu to houby platné. Kočky jsou potvory, jak poznají, že ti vadí, budou ti tam chodit na truc. Už jsi někdy viděla obrovskýho rozzuřenýho psa, který běhá kolem plotu za nimž se jakoby nic producíruje kočka :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě se prodává odpuzující postřik, ale jedna lahvinka něco kolem 200 kč, na celou zahradu...majlant....
Odpovědět
Profilova fotka
tak je nakrm granulka.... to uz neprijdou!!! ji po tchyninych kockach hazu kusy hliny a vyhybaji se mi jak cert krizi, a psa ucime na kocicky, tak to snad vyjde a bude je honit...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
eixstuje jedna kytka, my jí říkáme kočkoplaš (kočkoplaš liberecký nebo belgický), a ta kočkám smrdí. Nemůže sice být celoročně venku, ale je 1) velmi životaschopná a 2) rychle se rozmnožuje, a když na jaře vyložíš květináče kolem domu, tak kočky se jim vyhýbají. Když je pak před zimou uklidíš, tak nakonec po sněhu ty kočky tolik nerejdí a když ten dům již nemají označkovaný, tak je půl problému.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
dobrý den rada bych se zeptala kde se dá sehnat ta rostlina kočkoplaš libercký?děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
tak příspěvek se vzduchovkou mě teda fakt namíchnul... jednou se mi takto někdo pokusil zlikvidovat kočku a to podotýkám Bobinek se venku nevykadí a ani nevyčůrá, protože má svůj záchod doma....
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 není to nějaký vtip :-D ?
Odpovědět
Profilova fotka
@efkas není to vtip, já tu kytku mám @zuzik5555555 pošli mi adresu do IP, pošlu poštou
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
dobrý den měla bych zajem o rostlinu ktera odpuzuje kočky jak se ta kytka přesně jmenuje a kolik stojí?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzik5555555 jestli ta adresa byla od tebe, tak ji mám a pošlu ti to. Jinak příště použij interní poštu - to je ta obálka nahoře pod lištou, to pak čte jenom ten, komu jsi to napsala. Jak se ta kytka přesně jmenuje, nevím, dovezla jsem si ji z ciziny, a tam ne z krámu, ale od někoho.
Odpovědět
fajn diky hlavne aby pomohla jasne byla to moje adresa priste se polepsím
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzik5555555 ahoj, poslala jse ti to v bublinkové obálce, tak doufám, že přežije. Já proti kočkám nic nemám, ale na záhonku je mít nemusím
Odpovědět
Ahoj diky kytka dorazila ok,já taky ne ale na zahonku taky je nemusím mít
Odpovědět
@esmeralda2 mohla bych poprosit o fotku té rostlinky? Zkusila bych se poptat u zahradníka, děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka zkusím
Odpovědět
Profilova fotka
popisky k fotografiím se nepřenesly, no nevadí. Ta kytka kočkám smrdí nejenom když kvete. Na každé rostlině vyrůstá mnoho nových jedinců, celkem stojí za to nechat si 1 - 2 kousky v květináči a zbytek nechat plazit kolem domu, a když to v zimě zmrzne, tak do jara se rozroste další "generace" v květináčích
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mně to silně připomíná šantu kočíčí, ale ta bohužel kočky naopak přitahuje .. třeba to bude něco příbuzného hluchavkovitého...
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem trochu googlila a vypadla mi Kopřivěnka psí Coleus canina ... ta psy i kočky prý odpuzuje
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Bohužel některým kočičím úkonem se prostě nedá zabránit. A přizpůsobovat zahradu kočce také není dobrý nápad. Kočka by nešla hrabat do záhonů vysypaných kameny. Rostliny, které se prodávají, jako odpuzovače jsou většinou neúčinné a lákají je ještě více. Dá se tomu však pomoci tak, že své okrasné rostliny, které chcete ochránit před kočkou, obložíte větvemi z pichlavých dřevin (růže, smrk, dřišťál). Pomáhají i psí chlupy, které umístíte do síťového plotu, v místě jejich pohybu a přechodu. Nebo nečekaně jejich ostříkat vodou zahradní hadicí. To je na několik dní odradí. Určitě jí tím neublížíte. Časté sprchování však později bude chápat jako rituál a běžnou věc, vždy když bude ve Vaší zahradě.
Odpovědět
@breberka Kočka potřebuje od přírody narozdíl od psa svůj výtvor zahrabat. Takže pokud u sousedů nemá kam, určitě přijde k vám na zahradu. Ideál je nemít nakypřenou půdu a jiné sypké věci na zahradě (kůra, písek). Takže jak radil @rostlinky_cz dala by se zaměnit kůra za kameny . Další řešení je kočku nasměrovat tam, kde to bude méně vadit, pokud to velikost pozemku dovolí udělat speicální záhon, kde bude nakypřená zemina nebo písek, kam děti nebudou smět chodit. Tento záhon pak často překopat a zalévat. S odpuzující květinou nemám zkušenosti, ale může se stát, že ty rostlinky budou mít účinek jen na některé kočky. Šanta kočičí, která naopak kočky přitahuje, také nepůsobí na každou. Jinak pokud nemáte záhony se zeleninou tak by to pro děti němelo být tak velké riziko. Předpokládám, že do okrasných záhonů s kůrou si dítě hrát nepůjde a pískoviště máte zakryté. A na trávník kočka když má na výběr nepůjde.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?