Jak začít na pozemku a udělat si zahradu?

Prosím radu: je pozemek a co teď s tím, dům, plot, jímka OK a jak začít s trávou? Celé to nějak zorat či co a jakou travní směs doporučíte, čím docílit hezké trávy..prosím o radu, jsme nezkušení a chceme z pozemku plných drnů udělat zahradu :)
Odpovědět
@medunovi taky nas to na jare ceka. Zatim jsme udelali terenni upravy. Pak pocitame s nejakou profi pomoci, nam totiz uschne i kaktus :-D . urcite srovnat, vybrat pripadne kameny a pokud chcete anglicky travnicek tak polit nejakym sajrajtem- nejcasteji roundup. Zasit, zalivat, sekat, provzdusnovat, dosivat, sekat, zalivat, nicit plevel.... A tak porad do kola. :-)
Odpovědět
Budou to galeje :D
Odpovědět
@medunovi :-) to Jo, ale bude to stat za to.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak roundup? bála bych se, že už mi tam nikdy nic nevyroste, ale samotnou mě to čeká až na jaře...
Odpovědět
Rondup je tak agresivní, že už je ve většině zemí zakázaný. A působí jen na zelenou hmotu rostliny, kdy proniká do buněk a zabíjí rostlinu zevnitř. Se semínky plevelů nic neudělá. Raději bych si zahradu rozčlenila na etapy. Nejčastěji se začíná u terasy a tam kde trávíte většinu času a pak postupovat dál a dál. Když se do toho vrhnete najednou, tak zahrada dopadne jako jeden velký trávník s tůjkama podél plotu a ostrůvkama záhonů v trávníku, a takovou zahradu snad nikdo nechce.... Nápadů na internetu je mnoho... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?