Jak zahustit tůjky?

Ahoj, neporadil by mi někdo, co udělat proto, aby tůje zhoustly? Máme zasazené tůjky z větviček, takže to jsou pouze takové řidké šlahounky (viz foto v příloze). Jsou cca 50 cm vysoké, do výšky už celkem začínají růst, ale do stran se jim moc nechce.. Předem děkuji😊
Odpovědět
Profilova fotka
Vysadit je do sponu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od florettka:

Ahoj, neporadil by mi někdo, co udělat proto, aby…
@florettka Keď im budete zastrihovať vrcholky, tak poženú do šírky. Inak R.I.P. všetky hrušky v okolí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@florettka Keď im budete zastrihovať vrcholky, ta…
@roman_ Co to má co společného s hruškami? Každopádně moc děkuji za radu, vyzkouším😊
Odpovědět

@roman_ Co to má co společného s hruškami? Každo…
@florettka Tuje ničia hrušky.
Odpovědět
Nesmysl, mezihostitelem rzi hrusnove je jalovec. To jen lidi nepoznaji thuje od jalovce.
Odpovědět
A jinak je pravda, ze jakmile se thuje zacnou rezat zhora, zacnou prirozene rust do sirky. Rust do vysky se ale potom znacne zpomali.
Odpovědět
I když to může znít divně, když chceš, aby rostly, tak trošku zastřihni vršek, podpoříš tím růst do stran. Ne úplně radikálně, ale klidně každý rok jemně seříznout hlavní špičku, a ony pak začnou víc větvit do šířky.
Odpovědět
Profilova fotka

Ahoj, neporadil by mi někdo, co udělat proto, aby…
@florettka Aby tůje zhoustly, je dobré jim pravidelně zaštipovat vršky, čímž podpoříš růst do stran. Dále je potřeba je hnojit, ideálně hnojivem určeným na jehličnany, a to hlavně na jaře a v létě. Nezapomeň také na dostatek vody, zvlášť v suchém období, ale dávej pozor, abys je nepřelila. Tůje potřebují také dostatek světla a trochu prostoru kolem sebe. S trpělivostí a pravidelnou péčí časem pěkně zhoustnou.
Odpovědět
Nám taky pomohlo když jsme zastřihovali vršky :-) A všeobecně se mi to tak vyplatilo u více rostlinek :-)
Odpovědět
Mladé tůje mají rády vláhu, hlavně v horkém počasí, když trpí suchem, rostou jen do výšky a řídké. Lepší je jednou za čas pořádně zalít, třeba konev po každé, než denně jenom pošplíchat.
Odpovědět
Profilova fotka
No u tújí z řízků je tohle úplně normální – ze začátku rostou hlavně do výšky a větvení do stran jim může trvat déle. Pomáhá pravidelná občasná obřízka nebo i jen lehká zaštipka vrcholů, tím se podpoří růst postranních větví. Taky záleží na podmínkách – když mají málo světla, často se vytahují nahoru a do šířky skoro nejdou. Takže ideálně hodně světla, kvalitní půda a trochu trpělivosti. Časem se rozvětví, ale tím střihem tomu můžeš výrazně pomoct.
Odpovědět
Jasně, stačí tůje trochu popostrčit - dej jim playlist s hity „Rostu do šířky“ a každý večer povídej, jak jsou krásné, to je motivuje... A když nezabere, vezmi nůžky a ukaž jim, kdo tady vládne -zastřižením vršků donutit k bohatšímu větvení 😁
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?