Jaká rostlina na terasu, která je na jihozápad?

Prosim poradte co dat za rostlinu do vetsiho kvetinace na terasu, ktera je orientovana na jihozapad?
Odpovědět
Mě hned napadly muškáty,ty jsou vedru odolné,ale to asi nechceš.Tak třeba oleandr,je krásný,teplomilný,ale na zimu se musí uklízet. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lumiga Pokud je květináč opravdu velký, mohla byste vysadit několik rostlin, které by Vám zpestřili terasu. Případně dřevinu na kmínku a jako podrost kobercové trvalky, něco převislé. Z balkónovek jsou vhodné petúnie, million bells, verbeny, afrikány. Rostliny, které snášejí slunce a teplo. Nezapomeňte na pravidelnou zálivku, v nádobě se zemina přehřívá více a kořeny trpí nedostatkem vláhy. Vhodná by byla i levandule.
Odpovědět
taky máme terasu na jihozápadad, mám tam růže na kmínku, letničky běžné - verbeny, bidens, bacopu, afrikátny, muškáty, petunie, ve stinějším koutku i fuchsii, dál mám také v květináči levandule a hortenzii, oleandry jsem měla také, bílý a růžový, jsou nádherný a kvetou celé léto, jen jsem je teď musela přesunout kvůli psovi ke tchýni, bála jsem se aby se jako štěně nenudila a nechtěla se zakousnout do lístku co opadne ;-)
Odpovědět
Mame terasu tak podobne na jihozapad a ve velkych kvetinacich mame canny. Snesou slunce i stin. Musi se hodne zalevat a na zimu schovavat. Je to nenarocna a krasna kvetina. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
na nasi terasu pari slunce od rana do vecera mi prijde :D a zkusila jsem tam ty muskaty a i ty mi chcipli 8-( asi jsem je malo zalevala ... ale kdyz pak naprselo, tak se v tech kvetinacich ta voda usadila a byl to bažinec =-) asi jsem tu hlinu hodne uducala ? jsem antitalent na kytky ... jak je videt :D jen ta levandule mi vydrzela i pres zimu na terase :D
Odpovědět
Pokud máš místo, kde by mohl přezimovat (světlo a max. 10°C), pak je to ideální postředí pro oleandr. Je krásný, kromě potřeby hodně zalívat (ve své domovině roste na březích potoků, něco jako naše vrba) a přezimování, aby nasadil poupata, nenáročný. A je teda jedovatý. Anebo letnit ibišek. Ten musí taky při nižších teplotách dovnitř, ale plný slunce podporuje kvetení. A taky hodně pije.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?