Jaké tlakové čerpadlo na zalévání zahrady z nádrže?

Profilova fotka
Prosím, doporučte mi, jaké je nejlepší tlakové čerpadlo na zalévání zahrady z nádrže na dešťovou vodu, s jakým máte zkušenost? Aby voda z hadice opravdu stříkala a ne jen vytékala... Moc děkuji ;-)
Odpovědět
take bych potreboval poradit :-)
Odpovědět
@alishha @olomonteum Máme obyčejnou vodárnu z OBI (cena cca 1500,-). cca 30 m hadice a stříká parádně. Dešťovku máme ve třech kubíkových nádržích které jsou spolu propojené hadicemi. Nevidím v tom žádnou vědu. Podotýkám, že nádrže mají dole kohout na který je přes další hadici ta vodárna napojena. Dá se i nabírat voda do konve, je tam rozdvojka.
Odpovědět
@kkaccullka Mohla bych poprosit o foto propojení, kohout a vodárna? Předpokládám, že máte IBC nádrže. Nekazí se voda? Kolik m2 zahrady zaléváte? Dík.
Odpovědět
Jedno obyčejné čerpadlo, spíná při horní hranici vody a odtud do trubky do trativodu....a druhé čerpadlo tlakové Gardena. Připojím rychlospojkou, zapnu vypínačem, který je mimo a tlak při zalévání zahrady je větší než tlak ve vodovodním řadu. Jímka 6 m3. Dbes bych šel do větší.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 Dělal jsi nějaké výpočty? Mám po zahradě roztažené vodovodní trubky, mám představu, že nainstaluji čerpadlo do nádrže 6m3 a na vývody z potrubí připojím pár postřikovačů... Jen nevím na jaké parametry se při koupi zaměřit...
Odpovědět
Tady odpověď není moc jednoduchá. Dost dlouho jsem to řešil. Jsou dvě možnosti. 1. Domácí vodárna. - výhoda: voda je stále pod tlakem, spouští se otočením kohoutu. Nevýhoda: voda je pod tlakem i v tom kohoutě, musí se dávat pozor na mráz. Je citlivá na znečištění, což ej podle mě u nádrží za čističkou problém (můj případ) 2. kalové čerpadlo - výhoda: o dost víc odolné na nečistoty, voda není pdo tlakem, takže když se to vypne, tak voda "zajede" zpět do nádrže a nehorzí zamrznutí. nevýhoda: musí se řešit spouštění (řešil jsem pomocí vypínače na stěně nádrže). Hadice by se neměla nechávat uzavřená, tj zapnu a běžím kropit :) Pořídil jsem si tohle čepradlo KOPRO WQ 3-24-0,75, 230 V,, mám na něj napojenou hadici 1" 25m, pak redukci a spojku na 3/4" hadici 25m. Na konci je tlak, že to dostříkne další čtyři metry. Zásadní parametr pro tlak u kalového čerpadla je dopravní výška.
Odpovědět
Gardena má docela dobrý prográmek na výpočet postřikovačů a na požadavky na tlak apod. Já to mám je na ruční, respektive na nadzemní postřikovač. http://www.gardena.com/cz/garden-life... http://www.gardena.com/cz/support/pla...
Odpovědět
@radar64 píšete, že byste šel do větší... Používáte vodu jen na zalévání zahrady (pokud ano o jaké cca velikosti?) nebo i jinak?
Odpovědět
Pozemek má cca 1100 m2, mínus zastavená plocha domu. Dneska bych každému poradil podzemní postřikovače, třeba právě od Gardeny. Bylo by to určitě pohodlnější než se tahat z hadicí.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 gardena je strasne draha, je lepsi jit do profesionalniho systemu napr. hunter (u nas distribuuje irimon) nrbo Rainbird. Cena je paradoxne nizsi nez u hobby gardeny
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?