Kačírek kolem domu nebo něco jiného? Máte nápad?

Ahoj všichni, dům je postavený, začínáme dělat úpravy kolem. Ale stále nevíme, co dát kolem domu. Z přední části bude chdoníček ze zámkové dlažby (ale nechceme zámkovkou obehnat celý dům), na jedné straně terasa. Firma, co nám stavěla dům, radili udělat kolem pruh z kačírku. Také jsme viděli, že někdo měl udělaný pruh z venkovních dlaždic. Ale stále jsme v tom nerozhodní. Prosím - máte někdo ještě nějaký jiný nápad? Případně i fotky? Prosím, poraďte. Díky. Hrobro
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My to máme podobně, taky jsme chtěli jen pruh na jednu část domu.Dali jsme zatím kačírek, nic lepšího jsme nevymysleli.Chtěli jsme, aby prostor pod tím zůstal přístupný, takže dlaždice nepřicházely v úvahu.Pár let to tak necháme a dál se uvidí.
Odpovědět
my zrovna děláme upravy okolo domu a zahrady . okolo domu jsme dali venkovní dlažnice z jaké máme terasy. vjezd máme z jiných dlažnic, jelikož ty jsou zátěžové pro auto. http://www.svitava.cz/soubory/Geotech...
Odpovědět
Jennifer - a v jaké šířce (jak široký je ten pás) kolem domu je dáváte?
Odpovědět
původně jsme chtěli 25 cm, ale nakonec je to 50 cm, jelikož máme širší terasy a taky máme před barákem terasu spojenou s jezírkem, tak aby se dalo projít a nemuseli jsme to obcházet, ale těch 25 cm stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Jenni, tkaže kačírek kolem domu nemáte? a dlaždice máte až k domu? My právě ze dvou stran budeme mít terasu a příjezdovou cestu - tudíž vybetonované až k domu a tak přemýšlím, co na zbylé dvě strany, u nás se hodně kačírek dává, ale je to nustné?
Odpovědět
my kačíreke nemáme nikde , máme všude vybetonované až ke dveřím, ale když se dům stavěl tak se dělali okolo celého domu izolace, ale to určitě máte taky. a na beton se dali dlažnice, ještě nám chybí dodělat dvě terasy, tak snad dneska se to stihne a nebude pršet.
Odpovědět
Profilova fotka
jenifer, takže vybetonované máte ze všech stran až k baráku? jj izolace máme velké (24cm fasádní a soklu tuším 16cm) my z těch dvou stran právě asi budem dávat jen trávu, takže by to asi kolem baráku něco chtělo...
Odpovědět
my právě vedle těch dlažnic budeme mít taky trávník, původně jsem chtěla jenom těch 25 sm, ale jelikož máme spojenou terasu s jezírkem, před kuchyní, tak aby jsme mohli projít tak se dalo těch 50 cm, a chlapy už to pak dali všude stejně, nic jiného nemáme než beton, pak to vystěrkovali, dali lepidlo a nalepili a ještě budeme dávat spárovačku.
Odpovědět
Ahoj, my budeme dělat určitě pruh z kačírku nebo šterku - hlavně kvůli odvodnění. Jen u terasových oken ještě nevím, tam to budu muset nějak vymyslet, aby navazovala terasa přímo na okna a nebyl tam moc velký schod a různý povrch. Jinak časem budou příjezdová cesta a chodník ze zámkové a terasa z dlaždic, Pruh kačirku mezi domem a chodníčky. Před domkem tráva a tůje, aby nám tam nekoukali z vlaku a z cesty. ;-)
Odpovědět
tůje, ale fůůůůůůůůůj :-N
Odpovědět
Nic jiného, stálozeného a rychle rostoucí co zpevní půdu nás nenapadá :-(
Odpovědět
no, já to taky budu řešit, ale tůje se mi fakt nelíbí, vůbec ty české jehličnany v zahrádce...známá dávala nějaké habry či buky, já si nechám poradit, napsala jsem si o projekt zahrady na www.zahradaproradost.cz tož uvidíme, co z toho vyleze :-D ...budem si zahradu asi dělat sami, ale víme o tom prd, tak se asi teď radši poradím než pak odstraňovat nějaké hloupé chyby.. jinak samozřejmě chápu, že někomu se tůje líbí, ale já se jim vyhnu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
ma budeme k plotu dávat azalky, rhododendrony a takové věci, jelikož jehličnany a listnáče se mi nelíbí, ale chci aby mi zahrada kvetla celý rok a byla i zelená a jako menší kytičky budu dávat orchideje, kapradí, růže, mám asi 200 druhů kytek vymyšlených a bude nám to dělat zahradnictví www.havlis.cz, jelikož taky tomu nerozumím, dají mi na to rok záruku, návrh taky udělají, v pondělí přijede pan majitel a budeme se domlouvat a o termínu výsadby taky vědí, že je to čeká za týden nejpozději črtnáct dnů, na tomhle zahradnictví se mi líbilo, že nemají s ničím problém a když jim něco nepřišlo nebo něco ještě klíčí tak mi to řekli, a hned reagovali na emaili a navíc jsou specializované zahradnictví na velké rostliny, jelikož čekat deset let než něco vyroste se mi fakt nechce.
Odpovědět
no, něco velkýho vysadit by se mi taky líbilo, ale až příští rok, letos už to finančně nedáme a taky zahrada potřebuje prvně srovnat terén, no..
Odpovědět
macik: my jsme se právě nastěhovali na podzim a ted už dva měsíce děláme plot, terasy, jezírko, vodopád, příští týden samozavláhu a hned na to přijdou kytky, už aby to bylo, je z toho strašnej nepořádek.
Odpovědět
no, tak to přesně budem mít, stěhujem se srpen/září....tak mě to čeká příští jaro, jen to srovnání pozemku a provizorní (na pár let :-) ) plot bychom rádi stihli už letos.. tak to už budete mít krásný léto v zahrádce, jenn :-)
Odpovědět
Macik: doufám, že jo. už aby to bylo. pořád něco řešit, koordinovat lidi, protože někdy se to s nima nedá a pak ječím. ale ti co mě už křičet viděli a vyhodit i stavební dozor tak už dělají co mají.
Odpovědět
Ahoj mi budeme mít u domu přísavník a další pnoucí rostliny, pak se kačírek nedáva. Jinak dúvodem k němu mí být to že ti necáká déšt o zem a na pak na fasádu. Ale nám se víc líbí zelená fasáda a ta mlže být trochu zacákana :-) Živý plot bude z habru, tůje mi pořád připomínají hřbitov. Máme náveh eko zahrádky, realizace svépomocí doufám příští rok. Minulý týden jsme vyseli louku.
Odpovědět
sicinko a kdo vám návrh ekozahrádky dělal? ten odkaz co jsem dala, je permakultura atd., ale zajímaj mě i jiní lidi, co to dělaj, samozřejmě..
Odpovědět
aventgarden, stačí dát do vyhledávače. Byla to taková alternativne oblečená slečna / paní, ale moc příjemná a hlavně má za sebou už dost realizací. Předtím jsme oslovili Jaroslava Svobodu,což je takový guru ekozahrádek u nás. Ale ten nám řekl že už návrhy nedělá a odkázala nás na účastníky jeho kurzu, kteří ale neměli žádné zkušensoti. Měli jsme na začátku docela představu co chceme, nakonec nám pár drobností vymluvila na pár vznikl kompromis :-) Ale jak to bude vypadat to mohu poreferovat až za pár let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, nakoukla jsem na kačírek, ale už se tady řeší ekozahrádky a jedlé lesy,,, to je krása, také někdy do nich pujdeme,,, ale kačírek je kolem domu lepší, nebot zabrání odstříkávání vody na fasádu. Dává se tam právě pro tu ochranu před odstříklou vodou :) mějte se krásně! :) karin
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
holky co mate provizorního na příjezdovych cestach a chodníčkách?aby z toho nebylo blato a bordel.budeme se pomalu stěhovat a tak tam něco musime dat než se budou delat finalní cesty a chodníky. díky KAtka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Je normální, že nám firma dala do okapového chodníku kolem domu nevymytý kačírek a ani ho nehutnila?
Odpovědět
Profilova fotka
to je v pohodě, to oprší.... u toho je žádoucí aby to odvádělo vodu a bylo vzdušné, takže bych na hutnění ani netrvala, aby to nebylo ještě na škodu...
Odpovědět
@wawwaw OK, díky. Šlo mi o to, jestli je to běžné nebo nás zase odrbali. :-) Taky jsem četla, že se pod kačírek dává geotextilie, aby neprorostl plevelem, což se taky nestalo.
Odpovědět
@soleilll záleží kolik kačírku máte, my máme určitě přes půl metr do hloubky, vedle vede chodník, takže se tam žádná hlína nedostane, tudíž pochybuju že by tam rostl plevel. alespoň doufám, a rozhodně nehutnit ! a taky jsme dávali nemytý a už opršel. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@gigi2 Můžeš mi prosím poradit, jak se řeší kačírek u soklu, když mezi kačirkem a soklem je ještě izolace? Lze to jen zasypat kačírkem? Jde nám o to, že bude třeba zatékat deštová voda za tu izolaci. Konkrétně mezi sokl a izolaci. Tak jestli se tam dává nějaká lišta nebo já nevím co...??? Děkuju, přidávám foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@raaaadka tak to bohužel nevím,my kačírek nikde nemáme...
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 A jak to máte, chodníček?
Odpovědět
Profilova fotka
@raaaadka z jedné strany chodníček navazující na předzahrádku,z druhé terasa a ze zbylých dvou vysokých stran domu nic.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?