Kokosová nebo jutová síť, máte zkušenost?

máte prosím někdo zkušenosti s touto sítí na zpevnění svahu, funguje to?
Odpovědět
@petraxname Ahoj Petro, ja mam na nasem svahu kokosovou. Mam ji ale jenom 3 tydny, tak nedokazu uplne rici. Kazdopadne jsem ji videla nazivo v zahradnictvi na svahu a vypadalo, ze to fungovalo. Meli ji i zarostlou travou a nebylo skoro nic poznat. Doporucovali mi ji vice nez geotextilii. Zatim jsem spokojena, ale je pravda, ze ji nemam na az tak sikmom svahu.
Odpovědět
@linee mezi námi a sousedy je svah 45 stupňů, sousedka trvá na opěrné zdi, my jí na to odpovídáme, že 100 tisíc na opěrnou zeď nemáme. Potřebujeme vymyslet něco, co zpevní svah do té doby, než ho zarostou půdopokryvné rostliny.
Odpovědět
@petraxname Tak bud bych zkusila tohle nebo textilii a do ni zasadit ty rostliny a mulcovaci kuru...Zalezi na financich. Ja jsem asi za 5 m tohoto platila ca. 350 Kc.
Odpovědět
@linee textilii budeme dávat také
Odpovědět
@petraxname To staci ale bud textilii nebo ten kokos. Oboje najednou je zbytecne vyhozeni penez. Pokud jsme to tedy blbe nepochopila :-)
Odpovědět
@linee Tak mi máme asi tak 4O stupňů. Já dávala hnědou textilii.Nechěla jsem aby prorůstala tráva. Přes tenhle kokos či jutu, právě prorůstat tráva bude,špatně by se mi to sekalo.
Odpovědět
@linee @yvonahk kokos bude pro zpevnění svahu, který sám o sobě drží, ale když přijde přívalový déšť, tak by ho voda zplavovala. A textilii budu mít proti prorůstání plevele.
Odpovědět
@petraxname A das tam teda jenom to kokosove vlakno a pod to geotextilii? Myslis, ze to bude stacit a udrzi to ten svah? Mame neco podobneho v jine casti a zvazujeme, zda opernou zed, aby nam to trochu zvetsilo pozemek nebo geotextilii kvuli financim.
Odpovědět
@linee ta textilie zabraňuje prorůstání plevele, podle mě nemá vliv na statiku svahu, to kokosové vlákno má být trvanlivější než jutové vlákno a zpevňují se tím právě ty svahy, než je porostou rostliny. Já právě nevím, jak moc to svah zpevní, ale když si ty sítě vygugluješ, tak některé svahy zpevňované sítí jsou fakt brutální.
Odpovědět
@petraxname mne to poradili v tom zahradnictvi, mam to na casti skalky, ale je pravda, ze ne tak brutalnim kopci:) jdu juknout
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname Můžu mít dotaz ještě k té vaší stráni? Teď mi jde spíše o estetickou stránku. Máme podobný svah a řešíme, jestli tu geotextilii ještě pak zasypeme mulčovací kůrou, ale ona to zrovna není malá položka. Ještě když se to musí stále dosypávat. Jak vy to řešíte, než to poroste těmi půdopokryvnými rostlinami?
Odpovědět
@michala294 kubík kůry se dá sehnat za 700 Kč včetně dopravy, spíš budou ošklivá prkna, která se tam musí dát, aby kůra nesjížděla. Taky to řeším - jestli nechat bez kůry a bez prken, nebo dát kůru a zadělat prkna.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petraxname My jsme to právě teď dořešili. Budou prkna a kůra. Zavelila hlava rodiny :-)
Odpovědět
@michala294 taky to asi tak u nás dopadne :-) zdravím na Máchovnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname Já zase do Zahořan :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?