Kolik zeminy je potřeba na navážku pro vysazení trávníku?

Dobrý den. Chci se zeptat, máme na pozemku navážku pod ní je jíl a potřebuju vědět kolik zeminy je potřeba na tu navážku abychom mohli vysadit trávník? Pozemek je prakticky rovinatý 780m2.Děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
@boert trava je plevel case vyroste vsude :-D ja mam pred barakem srovnany teren suti a na to jsem dal 30 cm takove nicmoc hliny s kamenim a na to 20 cm bezne hliny a roste to v pohode
Odpovědět
@geodett jde o to že můžu jít do výšky max.30cm
Odpovědět
Profilova fotka
@boert 30 cm na plose 780 m2 to je pres 230 m3 to je dost :)) to je cca 33 tater :-)
Odpovědět
@boert Nám zahradnice řekla, že 15cm je minimum, lépe 20, cokoliv navíc je bonus :-). Každopádně sehnat 33 tater ornice bude pěkná makačka.
Odpovědět
@bamak co by jste mi tedy doporučily na tu navážku? 30cm je maximum co můžu jít což samozřejmě nechci proto jsem se ptal kolik potřebuju minimálně zeminy(nebo čehokoliv jiného) aby byl trávník, hodně doporučuji navést písek a pak zeminu prý je pak tráva hustší.
Odpovědět
Profilova fotka
@boert nám zahradní architekta řekla, že na trávník stačí jen pocukrovat - 5 cm max. Máme zahradu 2500m, kdybychom zaváželi do 20 cm, tak se nedoplatíme. Místa, kde je pocukrováno už jsou osetá a tráva nevypadá, že by trpěla.
Odpovědět
Na pěkný trávník stačí opravdu jen poprasek. My si nechali navest tridenou lepší zeminu a trávníku se daří. Kde bylo potřeba dorovnat více tak se navezla ornice. Takže bych navezla lepší zeminy těch 10cm maximálně.
Odpovědět
Profilova fotka
@boert podle mě záveží vždy na podloží, my máme kámen a jíl a šlo od 25-30 cm....
Odpovědět
@boert My máme dost jílovitou půdu....takže jsme stahli ornici, seškrábli cca těch 20cm na povrchu a dosypali zpátky ornicí co jsme seškrábli+co jsme měli ze základů. Odvezli jsme přes 20 tater jílu-byli to pěkné manévry :-). Sehnat ornici je dost velký problém a je to celkem i drahé-u nás cca 6stovek za tatru+odvoz.
Odpovědět
Stačí 10 cm hezké hlíny s pískem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?