Koupací jezírko. Ano nebo ne? Máte někdo zkušenosti?

Profilova fotka
Jelikož máme na zahradě dostatečně volného prostoru, začali jsme uvažovat o koupacím jezírku. Máte někdo zkušenosti? http://www.zahradnictvi-flos.cz/okras... (nejvíce se nám zamlouvá obr. č 7). Jaká je náročnost údržby v porovnání s normálním bazénem? Děkuji za odpovědi a diskuzi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ráda bych oživila toto téma. Líbí se mi myšlenka koupacího jezírka. Určitě neuvažujeme o bazénu, ale jezírko by mohlo být dobrou volbou, jak doplnit na zahradu vodní plochu a přitom ji i využít pro osvěžení v horkých dnech. Bazén mi přijde, že se využije jen pár dní v roce, ale jezírko je užitečné celoročně. Díky za tipy, diskuzi i názory. Kdo máte, kolik Vás stálo jeho vybudování a je voda opravdu čistá?
Odpovědět
Profilova fotka
@hanakunzf hodně jsem nad ním taky uvažovala takže snad můžu napsat svých pár postřehů z pročítání různých diskuzí a článků. Minimální plocha je uváděna 40m2 cena za 1 m2 se pohybuje od 3-5 tis. voda je čistá...ale je to na úkor spotřeby el. energie...čerpadlo (to v bazénu potřebuješ samozřejmě taky) je nutné mít příbřežní čistící zónu...čímž plocha jezírka opět poněkud narůstá a pro mě rozhodující....voda je většinu roku studená. Vzhledem k nutné hloubce min. 1,5 metrů na 20% jezírka se neohřívá tak rychle jako bazénová, navíc jezírko se nezastřešuje (neměly by být v okolí stromy kvůli spadanému listí). A vzhledem k tomu, že v posledních letech těch opravdu teplých dní navíc za sebou opravdu moc není tak bych se třeba já koupala možná tak týden v roce. Za ty peníze už radši koupím bazén se zastřešením, připouštět si budu teplou vodu ze solárů a koupat se budu 4 měsíce v kuse. Jezírko si vybudujeme nekoupací. Mně opravdu představa jezírka taky lákala...není nic horšího než pohled na zasněžený bazén.....ale to jedině v případě, že bych měla peníze na vyhazování nebo se nechtěla v létě koupat vůbec...jinak je to dle mého zbytečná investice...na koupání to moc nebude a na obyč jezírko vám bude stačit 20 tis.
Odpovědět
@hanakunzf Souhlasím s @lin18. Jezírko sice moc pěkně vypadá, u nás ve čtvrti ho mají, je opravdu pěkně udělané , vodní rostliny, lekníny, no paráda. Ale koupat jsem je v něm ještě neviděla. Jinak s tebou nemohu souhlasit ohledně bazénu. Máme bazén se zastřešením, koupeme se od konce dubna (no letos teda nevím :-( ) nejméně do konce záři. Takže žádných pár dnů v roce. To by se asi nevyplatilo. :-D Ale to je opravdu koupání ve vodě teplé 28-30 st. C. Nemáme ani soláry, nic, jen to zakrytí. A to jsme na chladné Vysočině a ještě na kopci, kde to často pěkně fouká. Ale je pravda, že zakrytý bazén v zahradě moc esteticky nepůsobí. My ho umísili tak,aby byl trošku za rohem, abychom na něj z hlavní terasy nevideli. A u bazénu máme jen menší terasu se stolečkem a křesly, když je tam třeba hlídat děti.Zastřešení je také z toho důvodu nedávali tak vysoké.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 my už jezírko máme a udeme ho rozšiřovat...aby se u něj dalo sedět časně na jaře a v létě když nebude na koupání...je to super odpočinkové a moc nás baví pozorovat ten život...vážky, pulce, žáby. Bazén mají právě na zahradě sousedi...zastřešený a vím, že se v něm koupou opravdu aspoň 4 měsíce v roce v opravdu hodně teplé vodě...díky zastřešení pak klidně i v dešti. My bohužel budeme muset mít bazén přímo u terasy takže na něj budu koukat celej podzim a zimu....ale člověk nemůže mít všechno a já ho potřebuji mít na očích kvůli synovi.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?