Koupací sud, máte někdo?

Ahoj všichni vodomilové, má někdo zkušenosti s koupacím sudem - viz obrázek? Mám malý pozemek a bazén, ani malý se mi tam prostě nevejde! Pergolu, letní kuchyni a malý " pohybový " prostor se mi prostě oželet nechce! A kromě toho, sud lze provozovat i v zimě.
Odpovědět
Ahoj Zkušenosti nemám, může to být "bezva" zejména pak v zimě, osobně je mi to sympatičtější než bazén ovšem za ceny co jsem viděl bych určitě nekoupil, zdá se mi to dost drahé , ale to už záleží na vás :-)
Odpovědět
Profilova fotka
moc jsem ho chtěla, ale odradila mě cena, nakonec jsme vybrali malou kupatou mobilní vířivku za zlomek ceny, velikostně je stejná a je to super / jen ta modrá mě deptá, dřevo je hezčí/
Odpovědět
@kompleta Ahoj, mě taky odradila cena, koupil jsem nerezovou vanu z mlékárny, 1,5 x 2,6 m, a kamna v soužasnosti vyrábím z nerezu. Chtěl jsem, aby se ho sudu vešla malá párty. Až bude hotovo, uveřejním. Díky za názor.
Odpovědět
Nedávno jsem hledal nějaké videa ohledně využití dešťové vody a narazil jsem na IBC hot tub :) Taky je to řešení a skoro zadarmo :) https://www.youtube.com/watch?v=CMh_7... https://www.youtube.com/watch?v=t187L...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj, podělím se s vámi o mé zkušenosti s koupacím sudem. Před pěti lety jsme si na zahradu pořídili dřevěný koupací sud a okamžitě jsme se zamilovali. U koupacího sudu není potřeba čekat na počasí jako u bazénu a sezóna je prakticky 12 měsíců v roce. Bohužel nastal problém s údržbou dřeva. Pokud byl sud plný, tak se povrch dřeva oslizl a bakterie si na dřevě udělali hostinu. Prázdný sud zase sesychal a tvořily se díry, které bylo potřeba stahovat a došlo časem (4,5 roku) k deformaci a tak ke smrti sudu. Během té doby jsme byli s koupáním spokojeni, ale ta neustálá péče lezla na nervy. Sud umřel, ale my jsme si na to koupání tak zvykli, že bylo potřeba vybrat náhradu. Věděli jsme však že do dřeva více nepůjdeme, protože pohled na hromadu dřeva za 40000,- jsme měli stále před očima. Po zvážení všech možností jsme vybrali celonerezový sud od firmy SaunaSudy, který má navíc perfektně vyřešené přikládání dřeva a vybírání popela z boku sudu a nehrozí, že při přikládání nasypeme binec do vody. Saunasud používáme už druhou sezónu a prakticky nevyžaduje oproti dřevěnému sudu žádnou údržbu i díky tomu že pro vnitřní vybavení používají akátové dřevo, které je stále jako nové. Moje rada na závěr- koupací sud ANO, ale pouze s nerezovou, plastovou nebo skloláminátovou vložkou, kde nehrozí že za celkem dost peněz si pořídíte starost, kterou za pět let spálíte. Nevím jak je to u plastu a laminátu s poškození mrazem, ale vodu v nášem SaunaSudu necháváme normálně zamrznout.
Odpovědět
@zuzikk Ahoj a děkuji Vám za info. Přesně tohle jsem čekal. Proto jsem sud nahradil vychlazovací vanou, vyřazenou z mlékárny, která je z nerezu, 1,6 x 2,6 m, hloubka 0,8 m a prodávali ji za 6.000,- Kč. Kamna budu dělat, jelikož mám kovovýrobu a s nerezem pracujeme. Kompletace bude po novém roce. P.S., .... já už jsem do toho zamilovaný teď! ;-)
Odpovědět
Dobrý den, máme stejně kladnou zkušenost jako zuzikk se saunasudy. Uvnitř je nerez, čili údržba parádní. Barvu vnějšího dřeva si můžete vybrat, čili záleží na vás. Dokonce si zvolíte výšku saunasudu, průměr. Zatím vřele doporučujeme. ;-)
Odpovědět
Tak to je teda hodně super, to jsem vůbec neznala!! To bude mít manžel ze mě radost!:O)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@tomas1965 Dobrý den, zajímalo by mě zda jste pokročil s koupacím sudem? Nápad se nám s manželem také velice líbí, ale takové hříšné peníze za které se prodává bychom za něj teda nedali. Také bychom se pustili do samodomo výroby :-)
Odpovědět
@barter Hezký den, nepokročil, protože musím udělat stavební úpravy terénu, kam vana přijde posadit ( přijde pod poměrně prudký svah ). Takže k tomu dojde pravděpodobně v průběhu léta. Ale vana je již připravená! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@tomas1965 @tomas1965 Dobrý den, můžu se zeptat jak jste pokročil se stavbou koupacího sudu a jestli by jste mi prosím nemohl poslat odkaz na ten zdroj té mlékárny kde prodávají ty nerezové nádrže. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
obávám se, že uz je neaktivni.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj všem, vůbec jsem nepokročil, protože od ledna marodím, tak vana se odkládá na příští rok. Ale budu vás informovat fotodokumentací ]-(
Odpovědět
Zkušenost s tím sice nemám, ale vypadá to dobře, a co třeba zkusit vířivku? je to taky na ten stejný styl a dá se využít v zimě i létě:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ajajaj, registrace brezen 2019 jmeno shodne s nazvem webovek....kdybyste tu reklamu alespon lepe zamaskoval:-))))
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@zuzikk Dobry den, diky za inspiraci, chci se jen zeptat, jak vypada Vas nerezovy sud po 5 letech... diky moc, PU
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@petr_uhlik Dobrý den, nerezovou vanu jsem prodal a nahradil nafukovací vířivkou. Topit v kamnech dřevem před každým koupáním mě totiž nebavilo. Ale obecně - asi se ptáte na skvrny, které se nadělají v nádobě. Je to dáno chemickou úpravou a různou kvalitou vody. Většina těchto nádob je vyrobena z nerezu potravinářské jakosti, ČSN 17 240, která je velmi dobře udržovatelná lehkými abrazivními metodami. Takže, pokud vám někde hnědne, nebo vykazuje jiné sedliny, tak filcový kotouč do vrtačky a jemný abrazivní prostředek do kuchyně a leštit. Obvykle se musí vzít celý sud, pro sjednocení povrchu. Je to teda pakárna ale je výsledek 🙂 .
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?