Leifheit - sušáky na prádlo, jste spokojené?

Profilova fotka
Ahoj, holky prosím vás, která máte doma na zahradě sušáky od Leifheit .... jak jste s nimi spokojené, koukala jsem na net, že je jich několik typů, jaký máte vy a je opravdu lepší investovat do kvality ? Děkuji za vaše příspěvky a osobní zkušenosti, Eva
Odpovědět
1
2
@avomut já mám v plánu koupit tady ten: http://www.leifheit-shop.cz/zahradni-.... Některé holky si ho chválily a mě láká,že se šňůry schovají dovnitř. Jen na to ještě musím připravit manžu :-D . V albu je mají andulena a 1pomenka,tak nějak.
Odpovědět
@candat tak přesně ten mi tento týden přišel, čeká na zabetonování, ale zatím furt leje, takže bohužel vyzkoušeno nemám. Jen sousedky si je chválí. Mmch - kupovala jsem ho na netu o tisícovku levněji ;-)
Odpovědět
@jarkalada tak to je super :-)
Odpovědět
@candat teď jsem to našla - kupovalal jsem to tady, za pár dní hned dorazil. Ale říkám, ještě jsme ho nerozbalili 8-) http://www.tescomaeshop.cz/susaky-na-...
Odpovědět
@candat jéé, pardón, teď koukám, že na tom tvojím odkazu máš ten Deluxe - tak to se omlouvám, já mám bez "deluxe" =-) :-) Tak jsem na to koukala, ale přišlo mi zbytečný dávát o litr víc za skládaní bez ohýbání. Co jsem si to zkoušela u sousedky, tak i ten normální jde složit dobře a lehce. Hlavně jsem chtěla, aby to mělo ty zatahovací šňůry
Odpovědět
Profilova fotka
@avomut @candat Včera jsem si koupila Leifheit Linomatic 500 DeLuxe, podle funkcí mi přišel nejvymakanější, ale taky je ze všech nejdražší. Zatím jsem ho nevyzkoušela. Jestli jste někde poblíž Německa, tak ho mají v německém Obi do 16.6. v akci za 99 euro.
Odpovědět
@yess99 ty vogo,pěkná cena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@candat Tady jsem ho na netu sehnala nejlevněji za 3900, takže tahle cena je bezkonkurenční. Už jsem ho vyzkoušela a je to paráda. Sousedka si koupila minulý týden v Penny podobný od Leifheitu v akci za 2500, je trochu jednodušší, ale taky vypadá dobře.
Odpovědět
my máme od leifheitu i mopy a ty jsou taky super, nebo i stěrky na okna a různé hadříky. a máme i sušák, ale domácí, ale je super, je hodně masivní a vleze se na něho o dost víc prádla než na klasický sušák. jsem s ním moc spokojená. my venkovní nemáme, jelikož skoro všechno házím do sušičky. http://www.leifheit-shop.cz/susak-na-...
Odpovědět
Tak hlásím vyzkoušení toho leifheit linomatic 500. Skvělý. 3 pračky a kdyby nedošly kolíčky, tak peru další :-D Je lehounkej. Jedním zatáhnutím se rozloží a dalším jedním jednoduchým tahem složí. Myslím, že tahle velikost je optímální. Měla jsem tam i povlečení a jde krásně pověsit i po délce. A můžu věšet klidně i ob šňůru, aby to líp proschlo. Takže já nelituju a doporučuju. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada @yess99 holky a má sušák i potah - když třeba delší dobu neperu, že by to šlo schovat?
Odpovědět
@gabka32 to nemá, jestli ho k tomu někde nabízejí, netuším. Ale reznout by to snad nemělo a šňůry máš schovaný.. A na zimu se jednoduše vytáhne, pokud se nebude dlouho používat a schová. Na přenášení je taky lehounkej, jen dlouhej :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jarkalada no nabízejí jen k dokoupení za 300 :-/ u viledy tuším je součástí... jde mi spíše o to, že bydlíme kousek od šachet, takže je tu dost sazí :-/ a 500 myslíš je dostatečně velký? kolik se ti vejde prádla do pračky? jinak taky mám problém s kolíčkama, pořád se lámou, nebo je holky zrácí.. :-D a to skládání jde dobře? :-) váhám jestli ten de luxe není zbytečný luxus :-)
Odpovědět
@gabka32 já tedy nemam sušák od Leifhet, ale jen takový obyč a obal jsem si na něj ušila na míru z takové té zakrývací plachty ;-) - obaly, co se daji koupit byly totiž dost krátké
Odpovědět
@gabka32 pro nás -2 dospělí a 9měs.dvojčata - když peru najednou po pár dnech třeba 3 pračky, tak je tam ještě dost místa, a to to věším většinou ještě ob šňůru. Pračku mám takovou normální :-D nevím, na kolik kg, ale běžnou, né malinkou ani tu největší. 8-) Skládá se to fakt úplně krásně. Jen jedním tahem a jen jedním prstem se to zatáhne směrem dolů a je to. Vůbec nijak silou, fakt lehounce. Taky jsem přemýšlela nad tím Deluxe, jak píšou, že je snadnější skládání, ale to nevím, jak by to mělo být ještě snadnější. Nevím, neviděla ani nezkoušela jsem ho. Tak ten obal schválně zkusím někde vygooglit, možná by se hodil. To mě nenapadlo. Tak já zatím po každým sundání prádla i ten sušák vytáhnu a uklidím, protože ještě nemáme hotovej plot, tak aby si někdo jiný k němu nepomohl, známe lidi, že 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabka32 Potah nemá, ale jde dokoupit cca za 320 Kč. Já sušák schovávám do garáže, nemám ho trvale venku, protože už bych druhý den měla na zahradě jen prázdnou díru. Deluxe se líp skládá, má samonapínání šňůr, ale to by ty ostatní typy měly mít taky, hlavně má proti ostatním schované šňůry a celá ramena, takovým zeleným plastovým krytem, takže když je složený, neměla by se do něj dostat špína a déšť. 1 pračka by se měla vejít na 10 metrů šňůry, takže na 500, která má 50 metrů by se mělo vejít 5 praček, to jsem tam ještě nenacpala, ale 4 se vejdou v poho a to mám pračku na 6 kg prádla. Mám ho měsíc a zatím naprostá spokojenost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada @yess99 díky za odpovědi :-) nám taky ještě chybí přednís trana plotu, tak bych asi sušák měla schovávat, ale má ho tu co druhá sousedka a nechávají venku, ale jaké mají jsem nezkoumala :-) jen už mě nebaví sušit na malém sušáku, pračku mám na 7kg prádla, to se tam kolikrát ani nevejde 1 pračka a já se do praní pouštím jednou za 1-2týdny, pak teda musím prát týden, než to uschne... @yess99 a ten "obyč" leifheit tedy co není delux, ten by taky přece měl napínání šňůr i kryt, přes který se nedostane špína.. jediný rozdíl jsem našla to snadnější skládání... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabka32 My plot máme a stejně sušák schovávám, už nám toho ze zahrady přes noc zmizelo víc, lidé jsou u nás shánčlivý :-S .Sousedka má ten obyčejnější Leifheit, koupila ho asi před měsícem v akci v Penny za 2500, takže stejně jako já při přepočtu 99 euro a vypadá taky dobře. Nevím, jak to napsat, na pohled je ten můj robusnější a jak už jsem psala, na ramenech má navíc zelený plast, takže jsou ramena a šňůry víc zakryté, ten její sušák jsem neskládala, ale říkala, že je to taky jednoduché a je s ním spokojená. Každý Leifheit sušák je pokrok proti tomu chrchlovi, co jsem měla předtím.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 tak jsem koupila ten deluxe, přeci jenom u nás se dost práší... akorát teda zvrchu tam klidně může pršet, což mi přjde divné... nebo to nemám správně složené? a má se sušák ve větru otáčet? díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabka32 Dokonalé to úplné není, ale nic lepšího ještě nevymysleli. Jak se složí ta ramena k sobě, tak je tam díra, ale když prší, voda proteče skrz a nezůstane tam, šňůry jsou schované v ramenech, voda se k nim nedostane, kouká z nich jen kousek. Já sušák uklízím, takže v poho, kdybych ho nechávala venku, tak bych možná ještě uvažovala o obalu. Sušák se někdy trochu otočí, když na něm mám velké kusy prádla a je velký vítr, ale že by se točil, to asi ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 děkuji za odpověd i fotku .-) mě ten vršek překvapil, nejde mi jen o déšt, ale máme kolem 4 šachty, takže tu padá dost sazí :-/ ale koupila jsem i obal, a asi raději budem stejně sušák schovávat. a psala jsem dotaz na otáčení, tak prý se otáčí ty co jsou v šroubovacím držáku do země a ty zabetonované ne... no každopádně to doufám bude rozdíl oproti malému rozkládacímu sušáku, kam se mi vešla sotva jedna pračka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabka32 Já mám držák zabetonovaný a trochu se pootočí opravdu jen, když tam mám třeba povlečení a je velký vítr. Já jsem předtím taky měla zahradní sušák a taky jsem ho uklízela, ale šňůry jsem pořád myla jako blbec, i když byly plastové, pokud se neschovávají do ramen, tak se opravdu hodně se špiní. Určitě jsi koupila dobře, nic lepšího na trhu stejně není.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabka32 Ahojky! Tak já jsem si pořídila tyhle italské kolíčky (myslím, že v Albertu), mám je již pár let, ale ještě se mi nestalo, aby mi nějaký praskl tak jako ty obyčejné co jsem měla předtím. Perfektně drží silnější prádlo, horší je to s tenounkým jako je např kapesník, ty věsím třeba po dvou, ale jinak jsou prostě bezkonkurenční. Existuje víc druhů s touhle pružinkou, ale jen tyhle, které jsou zesílené zevnitř okolo pružinky a ne zvenku (snad rozumíš), se mi osvědčily. Jsou sice dražší, ale vyplatí se, než pořád dokola pořizovat levné..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mavor To se musím do Albertu podívat. Já jsem si chtěla koupit ty originál od Leifheitu. Mám teď asi čtyři druhy, ale ani jedny nejsou to pravé ořechové.
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 Možná taky budou dobré, nevím, od Leifheitu nemám vyzkoušené :-)
Odpovědět
Nazdárek, vstoupím vám do diskuze ohledně kolíčků na prádlo. Nejlepší a nezničitelné jsou z Ikey. Mají je v barvě černé, červené a bílé. Jsou opravdu pevné a z nelámavého plastu. 8-) Používám je už 5 let minimálně dvrakrát týdně.Jinak taky zvažulu nákup tohoto sušáku, jen se mi moc nezamlouvá ta cena. Snad bude nějaká akce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mam tuten sušák http://www.leifheit-shop.cz/susak-na-... a ikdyž píšou, že nerezne, tak když mi zmokne na terase, tak z něj teče rez, zřejmě někde pod těmi modrými plasty něco rezne :-( Ale jinak je super stabilní a prostorný.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, mám sušák Vileda. Máme ho tak 4 roky a už nám nejde zatahovat a roztahovat. Musí to dělat manžel a i jemu to dá dost zabrat. A to ho na zimu schováváme. Jaký máte zkušenosti s dlouhodobým užíváním Leifheitu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@yess99 prosímtě chtěla jsem se tě zeptat, chci koupit leifheit linomatic 600 deluxe a zabudovat ho teď v přechodným domku a pak si ho vzít na náš dům, až bude dostavený. Jak to máš zabetonované, že to jde vyndavat, kupovala jsi ten jejich držák, tenhle: http://www.vybav-dum.cz/leifheit-drza... nebo k základu dávají nějaký držák, co se dá zabetonovat? Jenže ten bych si pak zase neodnesla, co?
Odpovědět
Profilova fotka
@keila Zrovna to teď taky řeším. K tomu sušáku je zdarma držák, je úplně obyčejný, ale musí se zabetonovat. Já jsem ho nepoužila, protože jsem už na zahradě měla zabetonovaný držák od jiného sušáku a ten Leifheit sušák tam pasoval. Teď jsme se přestěhovali, ale nemáme ještě hotovou zahradu, tak nechci ten držák zatím zabetonovat na pevno, prodávají šroubovací, ten normálně v poho zašroubuješ do země a když chceš sušák přemístit, tak ho vyndáš a zašroubuješ jinam. Jen jsem někde četla, že se v těch šroubovacích držácích ty sušáky ve větru točí, ale to se nedá holt nic dělat. Budu kupovat ten dražší, máme problémy s vodou na pozemku, tak ať něco vydrží. http://www.leifheit-shop.cz/prislusen... V sobotu ho budu kupovat a šroubovat, tak ti pak můžu napsat, jak to šlo.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?