Magnólie - vykvetla jen jednou. Co s ní?

Loni na podzim jsme zasadili magnolii (druh MAGNOLIA SOULANGEANA alba), orientace jihozápad, krásně se chytla a začátkem dubna začala i krásně kvést, před pár týdny ale květy opadaly a doteď nic, jen zelené listy. Je to tak v pořádku nebo je problém? Půdu máme dost jílovitou, což vím, že jim nesvědčí, ale do jámy jsme nasypali hezkou hlinu a dost rašeliny podle doporučení pána ze zahradnictví. Kropíme 2x denně. Dá se to ještě nějak řešit? Děkuji.
Odpovědět
Normálně odkvetla.
Odpovědět
Profilova fotka
No ona magnolie kvete brzy z jara a pak už je to jen takový zelený keřík
Odpovědět
Řešíte neexistující problém. Jediným řešením je počkat si na další květy do příštího jara. :-) Obecně vzato je lepší si o zakoupených rostlinkách (nejlépe před koupí) vždy něco přečíst na internetu, aby člověk pak nebyl překvapený...informací je v tomto směru publikováno opravdu mnoho. ;-)
Odpovědět
jsou ale i několikrát přes léto kvetoucí magnolie https://www.havlis.cz/karta.php?kytka...
Odpovědět
Aha, diky vsem za radu. @torpen Ano, to je pravda, ja jsem v zahradniceni zacatecnik a pravdou je, ze by se ty informace mely zjistovat dopredu podrobne, vetsinou se o to snazim, ale se 2 detma neni toho casu uz tolik. O magnolii jsem se docetla i v knizce, kterou mam, ale zrovna tohle tam nepsali. Ale nevadi, hlavne, ze je magnolie v poradku a holt kvety budou zase az v dubnu :-D
Odpovědět
@iveta_89 jo, tu mam taky, ale zasazovala jsem ji teprve pred par tydny, tak jeste nevykvetla. Tak jsem zvedava, jestli bude kvest castji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?