Mandloň, máte na zahradě?

máte někdo na zahradě mandloň, přežila - žije a dokonce i plodí? a třeba i v místech, kde by teoreticky neměla šanci?
Odpovědět
Profilova fotka
@damada Mandle, mandloň (Amygdalus communis) je teplomilný ovocný keř nebo strom, který kvete brzy na jaře, je zajímavý vzhledem a na podzim i plody. Plodí však v teplejších chráněných oblastech, nejlépe do nadmořské výšky 250 m.n.m. V jiných lokalitách roste stejně, ale může se stát, že nebude kvést ani rodit. Vyžaduje slunečné místo, chráněnou polohu před ranými podzimními a pozdními jarními mrazy. Pěstovat ji můžete, záleží na Vás, co od ní očekáváte.
Odpovědět
@rostlinky_cz no očekávala bych právě ty plody :-D my jsme asi ve 300 m, tak jsem chtěla vědět, jestli je někdo, komu se zadařilo i třeba výš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@damada Tak potom ji přesaďte na nejslunnější místo do závětří, kde nehrozí žádný silný vítr, vylučte severní stranu a čekejte. Dopřejte jí maximální péči a možná se Vám odvděčí. Příroda je někdy nevyzpytatelná.
Odpovědět
@rostlinky_cz :-( aha... tak to nic. sluníčko by tady bylo, klidně i celodenně (pokud teda vyleze), ale bohužel tady i docela fučí. takže to se o to ani nemám pokoušet, co?
Odpovědět
Profilova fotka
@damada Klidně vyzkoušejte, ale jste si vědomá, že zcela ideální podmínky to nejsou. Máme zákazníka, který v Limbachu nedaleko Bratislavy pěstuje na zahradě marhaník a ten by tam teda růst neměl. A roste.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?