Našel jsem zasypanou studnu?

Po rozhovoru s jedním člověkem, který zde zahajoval práce na domě s pomocníky v roce 2002 (základy, spodní zdivo, strop, podkladní beton) do začátku 2006, než přešel do vlastnictví naší rodiny, tak se došlo na dizkuze praskání zdiva a že teda kopali základy do vody... Nicméně mě informoval o páté studni, nedaleko za domem (byla by nejblíž). která tam byla při stavbě, brala se voda, ovšem když dům přešel k nám, tak už tam nebyla. Mám podezření na 2 místa, vím pravděpodobně +- 10x10m čtverec kde by být podle jeho výpovědi mohla, jedno místo je propadlé 20cm níž, ale do oválu tak 1x2m, ale za tím 3m daleko je zelený ,,kruh" trávy, nepropadlý, ale trávník o poznání vyšší a zelenější. S dráty do L se kříží nebo mírně je to stahuje k sobě v okruhu 2 m kolem zeleného trávníku, u té propadliny ne. Vycházel sem taky z map od seznamu, kdy teda podle nějakého pohledu na to místo mezi 2 čárami červenými to vypadá na dekl, stejný jako u sousedové zdi vedle přístřešku který tam stál, taky je tam takový černý kruh. Co myslíte?
Odpovědět
A na co se ptáte?
Odpovědět
Profilova fotka
nevím jestli vám to pomůže, zkuste mrknout sem, dají se tam najít mapy až z roku 1936 https://ags.cuzk.cz/archiv/?start=lms v pravo dejte letecké měřičské snímky, podkladovou mapu archivní, pak jen vybírejte rok někdy se tam dají najít různé fotky, třeba to pomůže
Odpovědět
@skunkos jestli by to mohlo být ono
Odpovědět
@alda33 Děkuji, zkusím
Odpovědět
@alda33 Tu stránku znám, jen mě to nenapadlo, nicméně jeden bod, flek na fotce za starým domem zhruba odpovídá tomu zelenějšímu kolu na trávníku.
Odpovědět
@vladimir_sacha no hurá tak rýč a lopatu do ruky a kopat. Pak dejte echo, zda jste poklad nalezl 😉 Pokud tam není nějaká extra navážka, tak by jste měl narazit na skruže / obvodové kamenivo studny na pár štychů.
Odpovědět
@doog První provedu ,,sondu" kdy vezmu tlustší roxor a udělám průzkum, že ho prostě budu zarážet v určitém rozmezí do země a zas kus vedle, pokud na něco narazím, tam uvidím. Musí být ten zbytek do 50-60cm hluboko. To zkusím na tom místě zeleného fleku a taky na tom propadlém místě, kdyby náhodou. Snad ale už pak poslední, šestá by měla být taky někde poblíž domu, možná pod, ale to se mě nezdá, nedaleko toho, jak se nám dům láme, praská to vypadá zhruba tam dle fotky z roku 1962, přiložím.
Odpovědět
Vypadá to totiž na skruž, prakticky stejnou, jaká je v horním levém rohu fotky, kde máme stávající studnu taky. Zde by se mohla nacházet ,,poslední"
Odpovědět
Zde je skruž na fotce, je na stejném místě jak v roce 1962, takže zkusím L dráty prolezt taky to okolí, možná ten záhon napříč
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?