Nejedovaté rostliny odpuzující hmyz. Existují takové?

Ahoj všem, potřebovala bych poradit s osazením rostlin kolem dětského pískoviště. Napadlo mě, zda neexistují nějaké, nejedovaté, které odpuzují hmyz, hlavně vosy, včely, komáry. Nevíte o něčem?
Odpovědět
@ikarkulka Ahojky, tak ja jsem slysela minule v telke o tejto rostline : http://www.garten.cz/a/cz/1797-plectr... A tohle sme mneli mi porad doma a fakt to zaberalo ( my sme to ludovo nazyvali smrdusky tym svojim zapachom odpudzovali muchy a jinu havet ): http://www.konev.cz/rostliny/afrikan/ A jeste vonave muskaty, levandule, medunka, mata proste vsechno co voni :)
Odpovědět
@niccky.z díky, veru :-) já jsem hledala na netu, a našla jsem zajímavý článek http://druidova.mysteria.cz/STRANKY_B... ;-)
Odpovědět
@ikarkulka nemas zac ten afrikan je fakt dobrej :) a odolnej my ho mneli na oknach v kuchyni aby odpudzoval vsechny muchy a tak ......
Odpovědět
@niccky.z afrikány mi tu rostou už léta pod okny, to o nich vím, že odpuzují. i muškáty. akorát jsem to chtěla ještě s něčím nakombinovat, nebo zjistit, jestli by nebylo ještě něco lepšího :-)
Odpovědět
@niccky.z a tu molici tu mám taky, u muškátů :-D ale to tý to nevím. smrdí teda fest, tak co se vlastně divím :-D
Odpovědět
@ikarkulka a bylinky mas taky doma?? napr. rozmaryn, kopr, muskat. orech, satureja, citronove listy tie taktiez odpudzuju hmyz :)
Odpovědět
@niccky.z rozmarýn a meduňku (citronové listy u vás?) mám. no něco tam nasázím. chtěla jsem koupit něco už vzrostlejšího, aby to to pískoviště hezky obklopilo, abych nečekala 4 roky, než to povyroste a bude to mít nějaký účinek :-)
Odpovědět
@ikarkulka citronove listy myslela som citronovu travu kteru normalne kupis v kvetinarstvach myslim ze minuleho roku ji mneli v mnisku na farmarskych trhoch taky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?