Jakou netkanou textilii pod dřeviny?

Ahoj, prosim o radu. Mame zahradku, kde som uplny zaciatocnik. Postupne chcem vysadit vybrane dreviny a kriky (thuje, cyprisky...) na maly svah cca 1m vysoky a 9m. siroky.. Aku textiliu mam pouzit? Citala som, ze sa po nejakej dobe ta netkana textilia rozpadne.. Existuje na trhu i nejaka alternativa, kt. tam vydrzi a da sa pouzit na tento ucel? Vysypat ju chcem potom mulcovacou korou.
Odpovědět
textilie se pravděpodobně rozpadnou po určitém času všechny, ale rozhodně více vydrží tkaná textilie, obvykle je v černé barvě se zelenými čtverci:D je to takový pytlový jutový materiál.
Odpovědět
Profilova fotka
@katyea a svahy sa používajú špeciálne jutové a kokosové prírodne geotextílie a kotví sa kolíkmi. Jutová geotextília má životnosť maximálne 3 roky a maximálny sklon svahu 45°. Kokosová geotextília má životnosť približne 5 rokov a maximálny doporučený sklon svahu je 30°. Do tej doby sa dreviny a rastliny zapoja a svah udržia alebo skrášlia. Samozrejme za predpokladu, že výber drevín bude správny. Po rozpade siete je to vlastne hnojivo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?