Kde sehnat mrazuvzdorné květináče na terasu?

Chtěla bych na terasu cca 6 tújí. Abych nemusela balit na zimu obyč. květináče proti mrazu, sháním mrazuvzdorné květináče. Nejlépe nějaké moderní. Bohužel v OBI apod. nemohu nic takového sehnat. Nikdo o tom neví a koukají na mě, jako kdybych spadla z měsíce... :-( Prosím nevíte někdo, kde by se dalo něco takového sehnat??? Moc děkuji za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budu potřebovat. Přemýšlím, že objednám odtud: http://www.habitat-cz.cz/kvetinace-a-...
Odpovědět
@aimea Zdravím. Tak jsem nelenila a hned volala na habitat a věru, že mají, pošlou mi nabídku :-) :-) Jsou i nějaké plastové samozavlažovací mrazuvzdorné. Já myslela, že se plastové mrazuvzdorné nevyrábějí. Prý je na ně i nějaká garance do kolika minus stupňů vydrží. Moc děkuji!!!! Ještě musím zjistit, kdy je dobré vysazovat túje.
Odpovědět
http://obchudekuradky.mimishop.cz/kat...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@druk Prostokořenné dřeviny se vysazují na jaře a na podzim zejména do zahrady. Kontejnerové dřeviny se mohou během celého roku. Pokud chcete pěstovat túje v květináči, nakupte si určitě kontejnerové. Tam mají již bohatě vyvinutý kořenový systém a při přesazovaní ho nijak nepoškodíte. Prostokořenné dřeviny mívají z části poškozen hlavní kořen, protože se vykopávají. Nemusí to být však pravidlem. Pro pěstování můžete použít i velké keramické nádoby nebo nádoby z pálené hlíny, kde dno vyložíme textilií nebo pytlovinou, uděláte drenážní vrstvu a do ní vysadíte dřeviny. Nezapomeňte zalévat i během zimy, kdy nemrzne a bude se jim dařit. Samozřejmostí jsou dobré světelné poměry.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?