Nízká opěrná zídka

Ahoj, máme pozemek mírně svažity a chtěl jsem udělat na horní části rovinu, oddělit ji nějakou zídkou. Máte někdo zkušenosti stavět cca zídku např do výšky 50cm? Nechci pod tím dělat nějaký betonový základ aleviděl jsem nějaké prvky teré se dávají na štěrk a plní se hlínou. Máte někdo zkušenost nebo nevíte kde se takové dílce dají sehnat za rozunou cenu? Díky !
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, asi myslíte svahovky. Nejdražší je vždy doprava. Takže nejlevnější v nejbližších stavebninách. Jinak nepíšete délku, ale to je jedno. Každopádně jestli potřebujete dorovnat jenom 50 cm tak bych se bud na svahovky vykašlal úplně a buď bych to vysvahoval nebo udělal suchou zíďku. To první je zadarmo.
Odpovědět
My máme zidku cca 80cm a základy se dělali z betonu, aby bylo vše tak jak má a zidka držela léta. Objednali jsme je z Hornbachu kdy byla výhodná cena s dopravou.
Odpovědět
@mitoma achjo.. takovou odpoved jsem fakt potreboval.. jak to mam jeste jinak napsat aby to lidi pochopili co chci?
Odpovědět
@zdenna ptal jsi se na zkušenost. Taky jsme nechtěli betonovat ale ač nešlo o bůh ví jakou délku tak tíha zeminy by casem zidkou hnula. Každý dobrý zedník doporučí na jakoukoliv zidku udělat poradny základ. Ať se zadaří 😉
Odpovědět
@zdenna Do 50 cm bych stavěl suchou zídku. Když se postaví dobře, vydrží dlouho a tím, že to není betonované, tak se dokáže přizpůsobit i pohybům zeminy. A navíc to vypadá dobře. Podle mě o dost lépe než betonové svahovky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna záměřte prostor pro zeď. Odkopejte zeminu do roviny. Pomoci vibrační desky zhutněte terén. Navezte štěrk 16/32, 5-10 Cm, srovnejte to do roviny a znova pořádně zhutněte. Pak začnete dávat ty svahovky. Do nich pak můžete dat nějaké kytky. Sice to splní stejný účel jako kdyby jste to jenom vysvahovali a dali geotextilii, založili skalku, ale proti utrácení žádný dišputát
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?