Jak z tohohle udělat trávník?

Profilova fotka
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jak z tohohle udělat trávník okolí baráku? Původně zde bylo pole. Ornici si ale zemědělci z části stáhli, je tu cca 10cm hlíny a podloží je jílové, ale diky stavebním práci a a pohybu strojů je trávník zničeny. Jaky doporučujete postup pro obnovu trávníku? Děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Postříkat totálním herbicidem, zaorat, zavláčet, pak pohnojit a osít travním semenem....
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych to postříkala total herbicidem - akorát jestli můžu poradit nekupujte si Roundup - je to zbytečně drahé - kupte Dominátor nebo Touchdown - je tam stejná účinná látka jak u Roundupu a stojí o mnoho méně. potom zaorat, urovnat terén a zasadit trávu a hnojila bych až po zasazení trávy- ale to už je na každém :-)
Odpovědět
Totálně totálním herbicidem. OK, ale pak se nedivte. http://www.usatoday.com/story/news/na...
Odpovědět
Doporučil bych zaorat nebo přerýt pokud možno co nejvíce kořenů vybrat a zeminu promíchat s pískem, aby se odlehčila a provzdušnila jestli je jílová. Já měl tu samou půdů. A použijte radši nějaký přípravek na dvouděložné rostliny, protože já použil Roundap,když jsem tam měl takové ostanaté rostlinky a pak jsem se rok trápil než ty fleky začaly opět růst. Pak jsem si říkal, radši jsem to měl vyrýt. Dneska už mám pěkný trávníček a stříkám to jen herbicidem pro dvouděložné rostliny. Existuje i něco specilálně proti pampeliškám je toho hodně. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Jak se dívám, je tam hlavně smetanka a pýr. Obojí se rytím strašně těžko likviduje. Přesto, že nemám ráda chemii, bych zřejmě šla nejdřív do toho Roundapu ( musí se dodržet dávkování, které je velmi slabé a pak se na příštím porostu nic neobjeví) a pak asi přeorat, vyčistit , uválet a osít znovu. Vybrat kořeny pýru jen tak při rytí je v podstatě nemožné. Druhá možnost by byla rýt na tři rýče hluboko, pak by snad byla šance to zlikvidovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?