Odpad zahrabaný v zemi

Prosím o radu,kam se obrátit,jak řešit. Koupili jsme před 2,5 lety starý dům, který pomalu opravujeme.Dneska jsme úplně náhodou přišli na to,že na zahradě v zemi je zahrabáno spousta odpadu-plasty,sklo,nebezpečný eternit.Kontaktovat předchozí majitele nebo se s tím smířit,hrabat,kopat a uklízet?
Odpovědět
Profilova fotka
@luczinek Dobrý večer byli jsme v podobné situaci, náš původní majitel nám zanechal na pozemku tunu skla a to myslím doslova, střepy byly všude. Jsou to 3 roky a já stále sbírám kde se co zaleskne. Myslím, že obracet se na bývalého majitele, aby si po sobě uklidil je zbytečné.
Odpovědět
@luczinek možná by se to dalo považovat za skrytou vadu pozemku nebo tak něco. Otázka je: - co jste měli ve smlouvě, - jestli to má po takové době ještě cenu řešit - jestli si na bývalém majiteli je co vzít - bez právníka asi stejne nemáte šanci V každém případě je to nepříjemnost, zvlášť ten eternit bude něco stát.
Odpovědět
Eternit by vám měli vzít některé sběrné suroviny ve městě. Na osobu s občanskou s trvalým bydlištěm v daném městě lze zlikvidovat 200 kg eternitu za měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
mel jsem na pozemku vyhorely dum a skladku vseho mozneho, co se dalo to jsem odvezl na skladku nebo spalil a v pripade eternitu jsem zahrabal metr pod zem, protoze pripadna likvidace by byla cenove dost silena obracet se na puvodniho majitele je podle mne k nicemu, podle mne uz jsou nejake skryte vady promlceny po 2,5 letech
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?