Odvodnění pozemku, máte zkušenost?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s odvodňováním pozemku? Dělali jste sami nebo s firmou? Popřípadě poradíte nějakou firmu, která se tím zabývá - Středočeský kraj - okr. Kutná Hora. Před domem se nám hromadí voda, která k nám zřejmě protéká ze strouhy před domem (zřejmě špatné základy plotu - budeme dělat nový), v celé naší obci je nízká spodní voda. Drenáže chceme určitě dělat, ale nevíme, jak je svézt, abysme neudělali nějakou chybu.
Odpovědět
@tapinkaa otázkou je, jestli se jedná o spodní vodu nebo povrchovou...povrchovou budu stahovat já...budu dávat žlaby podél celého pozemku...
Odpovědět
@tapinkaa my máme na pozemku spodní vodu,ale máme tam drenáže už původní,které jsme napojovaly,co se překopalo při základech a jednu děláme novou přes celý pozemek a napojuje se vše na obecní kanalizaci.
Odpovědět
Nám se prostě před okny drží voda...místo bylo mokré, už když jsme dům koupili, ale barák je naštěstí suchý!!! To místo je cca 3 x 5 m, ale bohužel jsme pod úrovní silnice a bude docela složitý udělat spád! Tak nás ještě napadlo vykopat jakoby takovou "šachtu", 1,5 m a více, vysypat štěrkem a udělat takovou ztrácečku! Nemáte někdo zkušenost? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se teď taky díváme po nějakém řešení, protože se nám u RD hromadí dešťovka, pomoct by měl vsakovací blok: http://www.asio.cz/cz/hospodareni-s-d... jsou to plastové bloky co zadrží vodu, výkop je prý snadný. Musíte ale mít dostatečně propustnou půdu, není možné zasakovat v jílovitých půdách...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je červenice, jíl, spoustu spodní vody, nenasákavá půda, takže odvodnění je tu nutnost. Máme podél horní strany a boční dolů. Na druhé straně už měl něco soused, tak jsme se s ním propojili. Kopal to sám manžel, je tam taková žlutá vroubkovaná trubka a štěrk. Funguje to teda dokonale, páč třeba při silných lijácích na začátku pozemku mizí potůček a vyvěrá zas až na konci pozemku. Moc nám to pomohlo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Firmu je nutné si pozvat až když klasické metody, které může člověk využít, selžou. Ale většinou pomůže nějaký odvodňovací žlab. Žádná zahrada není úplně rovná a když do ní ještě vykopete rýhu, všechna voda se vám do ní začne dostávat. Pak jen stačí nějaký plastový odvodňovací systém jako jsou tyto http://systemy.gtrade.cz/odvodnovaci-... a máte po starostech. Ale ne vždy je to jednoduché. Když je v zemi hodně jílu, jde to špatně a to už si musíte od někoho nechat systém většinou navrhnout.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Od Asia máme řešení na chatě. Potřebovali jsme se zbavit vody prosakující do stěny chaty, která je vsazená do stráně, odkud stéká voda a hlína má také velkou vlhkost. Původně jsem to chtěli řešit pouze klasickou drenáží, ale to nešlo. Nakonec tam máme tento systém http://www.asio.cz/cz/hospodareni-s-d... a dešťovku chytáme a využíváme k zalévání atp.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
máme pozemok medzi domami , sme pri ceste ,ale bez priekopy a potoka. Máme problém, že nám stojí voda na pozemku. Vlastne nemáme kam zviesť vodu zdá sa mi to neriešitelné. Prosím o radu , kto sa s týmo problémom stretol. Ďakujem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@swety my to vyřešili drenážní trubkou po celém obvodu pozemku a vodu máme svedenou do vsaku (díra vysypaná kamením)
Odpovědět
@swety dakujem za dobru radu, jeden šikovný bagrista nám to presne akto urobil , tak veríme, že sa nám prebytočná voda bude tratiť. Zatiaľ to vyerá tak , že sa voda tratí. Pekný deň, swety. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?