Ovocné stromy z eshopu Starkl, máte zkušenost?

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se poradit.... máte někdo zkušenosti s ovocnými stromy z eshopu Starkl? Jak jsou stromy posílány? Jak se ujmou? Jsou opravdu tak krásné a plné ovoce jako v katalogu? Děkuji K.
Odpovědět
Profilova fotka
@katiz zrovna o tomhle byla nedávno nějaká reportáž, že je prostě nemožné, aby ty stromky takhle plodili, že by prostě takovou úrodu neusnesli a že je to počítačově upravené. Pokud chceš ovocný stromek, doporučila bych ti nějaké zahradní centrum... určitě to bude zaručenější. My máme meruńku z Hornbachu a rodila rok potom, co jsme ji koupili....
Odpovědět
Profilova fotka
@katiz My tam objednáváme. Úroda je stejná jako u každého jiného stromu, rozhodně neodpovídá fotkám :-), tam je to přehnané :-). Posílají poštou, kořeny jsou zabaleny v dřevěných navlhčených hoblinách a všechny stromky se ujaly. Objednávali jsme zatím cca 15 ovocných a asi 50ks ptačího zobu :-)
Odpovědět
@katiz pokud chces stromky presne pro Vas, tak navstiv primo pana Kobeluse kobelus.cz v Bruzovicich (mezi Havirovem a Frydkem). Pan ti poradi, neproda ti neco co by nerostlo u vas (pokud na tom netrvas, ze to musis mit). V zahrade maji nekolikrat vetsi vyber nez na netu. :-) vzdy stromkum zastrihne korunu apod. Mame vsechny stroky od nej, a krasne rostou.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně bych šla k místnímu odborníkovi právě pro to co psala @ivasz - záleží totiž na klimatických podmínkách, na nadmořské výšce, ne vše je vhodné kamkoliv a to Starkl neřeší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katiz V katalogu Starkla jsou fotky upravené a plody kopírovány. Vidíte na nich marketingový ideál rostlin vytvořený grafiky a ne přírodou. Pokud mohu poradit v podzimním období zakoupíte více druhů, více odrůd, výběr je lepší. Spíše byste se měla orientovat na místních prodejců, kteří poradí i v pěstování a péči o ovocné druhy. Také platí zásada, že ne každý strom se dá pěstovat všude.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?