Pěstování mučenky / passiflora violacea

zdravím a prosím o rady a zkušenosti s pěstování mučenky koupila jsem si už hodně narostlou rostlinku, měla plno poupat, ty asi 2týdny postupně nakvétaly, ale teď mi listy opadávají, malá poupátka taky upadla :-( nevím si rady, zálivkou to asi nebude, tu má dostatečnou, ale prý je dobré ji rosit a přímé sluníčko ? =-) ale to by u nás šlo jen venku na zahradě, pěstujete ji někdo venku? na netu jsem sice našla spoustu návodů na pěstování, ale občas si protimluví :-| máte někdo osobní zkušenost? díky
Odpovědět
Profilova fotka
@kendy5 sice pozdě, ale napíšu svou zkušenost. Mučenku mám velmi ráda :-) Na Jaře ji dám na slunný parapet (zvládá i polední slunce), hojně zalévám (ale mám mělkou misku aby neuhnívali kořínky). Na zimu ji vrznu do sklepa k oknu, na jaře velmi sestříhám... nechám tak 20 cm výhon, který brzy obrazí :-) Hnojím jen velmi málo. Tvé problémy s mučenkou nejspíš byly kombinací šoku z převozu a také pravděpodobně byla květina ze skleníku. Pokud se ti to ještě někdy stane, tak ostříhat, a nechat být, dá se dohromady ;) Jinak doma se pěstuje huř, má ráda střídání teplot, vlhký vzduch, takže raději venku :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@bobulle díky za info, tak já taky provedu radikální řez a budu doufat, že to přežije 8-) je to nádherná květinka, ale musíme spolu nejdřív nalézt společnou řeč ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?