Pískoviště, jak hluboko do země dát palisády a písek?

Ahoj, radi by sme vyrobili pieskovisko svojpomocne. Chceme kulaté ohraničené palisádami. Možete, prosím, poradiť, ako hlboko do zemi dať palisády a do akej hlbky piesok? Vopred ďakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka911 Pro kolik dětí bude pískoviště? Výška palisád bude po celém obvodu? Počítejte s tím, že dítě musí umět do pískoviště vkročit. Pokud je v blízkosti trávník, příliš vysoké palisády znamenají ruční stříhání trávy kolem nich. Na dno dejte určitě fólii nebo nějaký pevnější materiál, který zabrání promíchávání písku se zeminou. Výška písku závisí na výši palisád.
Odpovědět
Profilova fotka
@rostlinky_cz super pískoviště!!! ;-)
Odpovědět
@rostlinky_cz Ďakujem za informácie, krásne pískoviště :-)
Odpovědět
@rostlinky_cz prosím Vás, ako hlboko v zemi sú palisády v pískovišti na obrázku? Je nejaký doporučený pomer medzi časťou nad zemou a v hlíne, vzhľadom k veľkosti palisády? Ďakujem.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka911 Neviem presne v akej sú hĺbke, ale podstatné je, že musia byť ukotvené pevne. Dieťa nevydrží sedieť len v pieskovisku, určite vyskúša sedenie na palisádach, dokonca sa bude pokúšať ich preliezať a podobne. Takže záleží na tom, ako vysoké zakúpite. Ak 50 cm – aspoň polovica by mala byť v zemi. Samozrejme musia byť ošetrené náterom. Tiež je nutné poznamenať, že v čistom piesku nebudú stabilné.
Odpovědět
@rostlinky_cz ďakujem, nejako sa s tým skúsim popasovať :-)
Odpovědět
Ten obrázek je sice hezkej, ale přijde mi to takové nepoužitelné :-) Ty kytky kolem by pro dítě byly k vzteku, muselo by na ně asi dávat pozor, což by ho dozajista otrávilo. Vchod na písek jen z té jedné strany by mě jako dítě taky moc nebavil, ale nejhorší je ta dlažba kolem palisád - dítě jistojistě po těch palisádách bude chodit, tudíž je zde velké riziko, že spadne přímo na tu dlažbu :-. A k těm radám - folie pod pískoviště znamená rybník v pískovišti po dešti ... nedoporučuju. Myslím, že narazit při hrabání na hlínu je celkem zajímavá zkušenost, lepší než narazit na igelit. Jinak palisády mají být v zemi minimálně třetinou své délky. Je vhodné aby byly impregnované a posléze i natřené třeba lazurou. Ale to lze snadno vyhledat na netu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?