Plastové obrubníky, se kterými jste spokojeni?

Profilova fotka
Můžete mi prosím doporučit dobré plastové obrubníky, se kterými máte zkušenost? Plánujeme je okolo okrasných záhonů, kde máme kůru. Chceme jednak aby to nějak vypadalo, jednak aby kůra nelítala po celé zahradě a aby tam neprorůstala tráva... Nechci tyhle vlnité http://www.prima-kvetinace.cz/cz-deta.... Přemýšlela jsem o něčem takovém: http://www.prima-kvetinace.cz/cz-deta..., http://www.relaxzahrada.cz/Iglaco-zah.... Má někdo zkušenost? Jak se s tím pracuje a hlavně, jak to pak drží, jaká je životnost. Budu vděčná i za fotky!
Odpovědět
Profilova fotka
@janaronek Jedná se o velmi spolehlivé trávníkové obruby, lehké, s jednoduchou montáží, trvanlivé i dostupné finančně. Najdete je pod různými názvy, Eko brim, Eko bord. Určitě nedávejte tyto http://www.prima-kvetinace.cz/cz-deta..., plastové obruby, ničí se již po první sezóně sekačkou, na to působí i slunce, mráz, jsou nestabilní a nepraktické.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@rostlinky_cz A co říkáte PVC obrubníkům, jake např zde: https://www.travnik-realizace.cz/prod... ?
Odpovědět
Anebo tento, s kulatou obrubou navrchu: https://www.travnik-realizace.cz/prod...
Odpovědět
Profilova fotka
@viados mam (garden diamond junior) a nedoporucuji. trava pres ne prerusta, krouti se. Nevim jestli to je spatnou instalaci nebo samotnym obrubnikem. Na druhou zahradu budu zkouset ty pevne - eko bordy.
Odpovědět
@jumpmans Není to, že přes ně tráva přerůstá, způsobeno tím, jak moc je člověk při instalaci nechá koukat ze země? Podle mě tráva přeroste přes cokoliv, i přes beton. Spíš si myslím, že by měly mít nějakou minimální výšku, aspoň 12 cm, aby je tráva nepodrůstala.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Nám se uvedené obrubníky v linku neosvědčily. Máme dobré zkušenosti s Eko Brim. A také používáme betonové, cihlové - klinker obrubníky, dlažební kostky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?