Pojištění zahrady

Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti. Znáte někdo pojišťovnu, která pojišťuje i zahradu? Jde mi o to, že např. Kooperativa pojišťuje jen nemovitost jako celek a dále domácnost, ale ne zahradu. Jsme u pole, trochu z kopce a zcela reálně se může stát, že při hodně vydatných deštích se sesune pole na naši zahradu a když tam bude třebas 10 cm bláta všude, tak asi leccos bude na odpis. Řešil už to někdo? Podhrabové desky jsme pro tento případ dali všude.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckavra urcite to ma allianz i ceska pojistovna
Odpovědět
Určitě pojišťuje CP, ale vždy je potřeba si pořádně nastudovat jejich podmínky a hlavně co mají ve výjimkach. My zahradu pojištěnou máme a zjistím u koho.
Odpovědět
ČP to umí k pojištění domu jako porosty na pozemku.
Odpovědět
děkuji všem! Tedy běžnější možná bude, že to pojišťovny dělají než že nedělají. Máme Kooperativu a ta to neposkytuje, tak jsem si říkala, jestli si tedy moc nevymýšlím. Až to bude aktuální, projedu si podmínky české pojišťovny, allianzu a našla jsem, že i AXA to má a něco vyberu.
Odpovědět
@luckavra my Koop mame a urcite mame pojistenou i zahradu. Maji to dokonce i na strankach: https://www.koop.cz/pojisteni/pojiste.... A pokud prsi a sesune se svah k vam, rozhodne se jedna o zivel, takze by tam z pojistky neco jit melo.
Odpovědět
@linee tak to je zajímavá informace, protože nám paní z pobočky řekla, ze toto nedělají.
Odpovědět
@luckavra zkus zavolat primo na Koop a zeptat se. A nebo zkusit jineho poradce, popr. nekoho, kdo ti rekne jak to v realu bude opravdu fungovat. Idealne nejakeho likvidatora. Aby se ti nestalo, ze se pojistis a treba pro tento konkretni pripad ti pojistovna vyplacat nebude a nebo mizivou cast, ktera ti nepokryje pojistne. A nebo pokud by sis uplatnila, pojistovna by ti v dalsim obdobi pojistne navysila o tolik, ze by se ti to vlastne i se spolupodilem na skode vubec nevyplatilo... A popripade si zjistitm komu pole vedle patri, zda to nahodou neni pripad, ze by to v tomto pripade melo jit z jeho pojistky... Jen davam tipy, co mne napada.
Odpovědět
@luckavra jinak koukam k tobe do alba. Opravdu by se ti to vyplatilo? Prijde mi, ze to pole mate pomerne dal a ne v nejakem extra sklonu. A mezitim ta travnata plocha je prave vas pozemek?
Odpovědět
@linee pole s námi přímo souvisí a sklon tam je- převýšení 2m. V minulosti ( 3 roky nazpět) se to pole vyplavilo 3 pozemky dolu.
Odpovědět
Tak už vím, v čem je problém. Ze napr v te kooperative lze pojistit zahradu, ale bahno z pole není zahrnuto v obsahu pojistného.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den,potřebuji radu.Popraskala nám zídka co drží hlínu pod zahradou.Pani co nam pojistku zřizovala prý neví jestli se to na nás vztahuje a odkázala nás na formulář ČPP,který si zvládnu najít sama.Chtela znát stáří zídky atd atd.Dum jsme koupili před 3 lety a když nám ho pojišťovali věděli,že je starší.Platime něco přes 4000,-Kč ročně a přijde mi to dost ale pak když je problém v podstatě přijdete na to,že platíte pojištění na nic.Dekuji za každou radu.
Odpovědět
Profilova fotka
@iwuska19 Problém je, že pojišťovny ve většině případů řeší škody náhlé. To znamená: -Když vám praskne trubka, vytopí celý dům -O.K. Když vám sákne 10let sprcháč -NE. -Když vám vítr sebere tašky ze střechy -O.K. Když vám opadají během let -NE Popraskaná zídka je sporná. Jedině, že by jste prokázala, že třeba díky velkým dešťům došlo k sesuvu půdy a tím k nečekaně vysokému zatížení zídky... Dejte vědět, jak to dopadlo. 😉
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fantomik Děkuji manžel už to zkusil nahlásit.Uvedl do formuláře že je způsobeno častým deštěm a následným mrznutím.Uvidime,jak se k tomu vyjádří. 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@fantomik Tak pojišťovna zatím vypadá ok,ale šlape nám na paty stavební úřad s projektem a stavebním povolením.Starosta s placením za uzávěrku ulice.Podle pana na stavebním úřadě to havarijní stav není aby vydali stavební povolení zpětně.Tak teď se motame v začarovaném kruhu.🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Odpovědět
Profilova fotka
Tak od pojišťovny velká změna nehodlají nám proplatit vůbec nic protože podle mapy.cz a fotografie z roku 2013 (my jsme dům koupili až 1.3.2018 ) prý už v té době je zídka ve stejném stavu jako dnes.Tím pádem prý pojistná událost není z tohoto roku a proto nám nechtějí dát ani korunu.Obrátíme se na právníka,protože aby jsme ČPP platili 3600,-za rok jen tak a když se cokoliv stane vyrukují s fotografií z mapy.cz.V takovém případě vůbec nemá cenu, si takové pojištění platit 😞
Odpovědět
@iwuska19 A jaké máte konkrétně pojištění? Jak je zídka stará? Jak je udržovaná? Jako pardon, ale to, že praskne zídka z důvodu deště a mrazu, jaký na to má vliv pojišťovna? Má rozkázat větru dešti, ať se takové situace nedějí? Podle mě má na to hlavně vliv to, že zídka nebyla vhodně navržená a nadimenzovaná a jako každá věc i ta má svou životnost. Já si tedy myslím, že nemáte šanci uspět, ale možná se pletu. Nevím, jak máte pojistku stavěnou a hlavně jaká je aktuální situace. A jestli už zídka byla v dezolátním stavu před 8 lety, tak se pojišťovně popravdě ani nedivím.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Pojišťovna si bere peníze a tím pádem mi dává falešnou jistotu.Protoze při vzniku pojistné smlouvy se nikdo neunavoval přijít se na stav nemovitosti a přilehlých staveb podívat.Nemame žádný výčet toho na co se pojištění nevztahuje Mohla bych pokračovat psaním a psaním pochybení které pojišťovna při podpisu pojistné smlouvy udělala.
Odpovědět
@iwuska19 jakou mate konkrétní pojistku? Na co se vztahuje? Jak je opěrná zeď stará? Je na ni projekt?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Jak to dopadlo?
Odpovědět
Doporučuji si přečíst pojistné podmínky a co je ve výlukách, řekla bych, že jsou pochopitelné i pro průměrně vzdělaného člověka 🙂 Stav budovy se dá nají 24hod. denně nejen na mapy.cz to i hodně daleko do minulosti . A pokud zídka vypadá jak před 8lety, tak se pojišťovně nedivím, že nepustí ani korunu. Právníka si samozřejmě najmout můžete, ale taky se může stát, že to soud uzná jako pojistný podvod . Třeba to bylo i tak, že majitelka domu uvedla nepravdivé údaje ....
Odpovědět
pojišťovny rozlišují mezi povodní a záplavou. Povodní se rozumí zaplavení vodou, která se vylila z břehů nebo nádrží. Zatímco záplava je taková situace, kdy se voda šíří jiným způsobem než u povodně. To může být třeba průtrž mračen a následné zaplavení domů vodou a bahnem z polí. Máme-li tedy sjednanou pojistku proti povodni a náš majetek poškodí záplava, nedostaneme od pojišťovny žádné nebo jen mizivé odškodnění. Také je důležité, zda mám povodeň a záplavu v pojištění stavby nebo domácnosti, popř. u obou .
Odpovědět
Profilova fotka
Popravde teda vase pojistka neni nikterak draha.... o.O za tyhle penize je falesny pocit, ze vam pojistovna proplati i starou zidku, zcela mimo...mozna bych nevahal rict ze i dost k smichu ....
Odpovědět
Profilova fotka
@kacunek2019 Zídku si prozatím platíme sami...
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenek_valek K smíchu jste Vy,když jste si nepřečetl vše.Každopádně pojistka je od toho aby jste byl pojištěný.Pokud platíme a pojistka není platná proč Nás pojišťovna neodškodní.Dům jsme kupovali v roce 2018,nikdo se na dům nepřišel podívat potom argumentují fotografiemi z mapy.cz. z roku 2013.Pokud někomu platím za pojištění chci aby mě pojistil ne jen inkasoval peníze.Bohužel Nás naučili platit a držet hubu.Že Vám nevadí když Vás někdo okrádá,to je Vaše věc!Mě to vadí!Mě nikdo 4000,-Kč ročně jen tak za nic nepošle tím debatu s Vámi končím!
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k tomu, ze vam zidka popraskala castym destem a mrznutim, nevim, co je na tom za udalost pro pojistny plneni, kazdopadne aspon jste to zkusili no... kdyz uz teda platite takovej nadstandard za neuveritelnych 4000/rok no
Odpovědět
@iwuska19 pojistka je od toho, aby byl člověk pojištěný proti nečekaným událostem. Konkrétní události bývají definované v pojistce, může to být např. pád stromu, pokud vlivem vichru na zídce přistane sousedova střecha apod. Pojistka se nevztahuje na působení času. Auto mám taky pojištěný a pojišťovna mi zaplatí bouračku, ale ne zrezivělé prahy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?