Pozemky ve svahu - oddělení od sousedů

Profilova fotka
Zdravím, jdu pro radu - inspiraci. Máme pozemek ve svažitém terénu (svah na západ). Z východu (na kopci) i západu (pod kopcem) máme sousedy. Všichni máme terasy na stejnou stranu (jih) a vzhledem k tomu, že mi jsme uprostřed, tak jakmile vylezeme na terasu (zahradu), tak je na nás krásně vidět jak od horních sousedů (cca 3m nad námi) tak od dolních sousedů (cca 2m pod námi). Jdu pro radu, máte někdo nějak řešeno? Díky za insipraci
Odpovědět
U nás tedy hlavně všichni ti,co sistavěli terasu na jih ,tak si časem rychle postavili terasu hlavně na jinou stranu než na tuto, protože tam v létě není k vydržení. Teda pokud nebydlíš ve 2tis. n.m. a výš nebo za polárním kruhem. My máme terasu na západ s velkým přesahem střechy a v posl. letech i markýzou,takže je dostatečně odstíněná v horkách, ale cca před 2 lety jsme nechali vybudovat i východní terasu, takže dopoledne trávíme na západní a odpoledne na východní a nemá to chybu. V domku předtím byl velký balkon na seber a ten jsme tedy také dost mohli využívaat. Na jih bych fakt terasu nestavěla.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki mám to defacto úplně stejné. Jediné co se mi líbí je různá kombinace živého plotu, dřevěného paravanu u bazénu a stromové výsadby.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@catle Na chalupě (ne hory) máme terasu na jih a je to super, nejlepší část zahrady. Tak ono záleží, jaká ta zahrada je. Tam jsou krásný stromy, ty stíní, a je tam moc příjemně po celý den. @mikiliki Bohužel zahradu dělá plot. Říkám bohužel, protože i pro nás jsou to šílený pálky, když to tak někde čtu. Ale proč jsou zahrady u starých domů tak příjemné? Je to většinou proto, že mají zděné vysoké ploty, nebo i stodoly/kůlny, které zcela blokují výhled od sousedů. Takže bych tam dala vysoký neprůhledný dřevěný plot, živý plot, stromy, keře...a máte po problému.
Odpovědět
Představovala jsem si to horší, dle tvého popisu. Asi bych se vykašlala na ,, jedlost,, a zasadila k plotu různé vysoké keře, že na podzim opadají, by mi nevadilo. Vlevo strom, ať si odstinis i ty jejich okna. K těm druhým sousedům máte zahrádku...tam bych dala k ostružiny za zahrádku (vzadu je nějaký nepořádek u plotu), nebo ovocné stromky a vyvazovala je do šířky. Nebo přímo u terasy nějakou zástěnu aspoň z te jedné strany, na to něco popinaveho. Nebo i tady keře, kroucenou vrbu, atd. To je i na západ, ne? Tím odstinis odpolední slunce...Na zahradě se budeš cítit dobře, když budeš mít soukromí. @bayt souhlasím, my jsme v nové zástavbě a máme dřevěný plot k oběma sousedům a to soukromí je top, že si nevidíme do talíře. Vztahy máme dobré, i přes plot když chceme, pobavíme se, nebo se prostě navštívíme 😉 děti přes něj přelézají jako veverky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?