Předzahrádka na obecním pozemku

Mame rodinny dum se zahradou ca 800m2. Dum je rohovy a od silnice ho oddeluje chodnik, coz je vlastne pruh travy patrici obci. Predelavame zahradu a resime hlavne stineni z ulice. Bavili jsme se o tom, ze lze treba dat kere dovnitr nebo vne zahrady. Vzhledem k velikosti zahrady by stalo za to vyuzit ten pruh travy alias chodnik a dat kere tam. Ale muzeme? Na urade mi rekli, ze se jich na to jeste nikdy nikdo neptal a ze si mam dat do podatelny zadost s nakou predstavou co chcem a ze by o tom jednalo zastupitelstvo... takze kdovi. Kdyz obchazim domy kolem, tak nekde u novostaveb si tam dali kere a jehlicnany a zvelebili podle svyho. Tak ja nevim, mam jit ofiko cestou nebo se radsi neptat jako ti ostatni? Predstava jsou nake kere a vylozene na predzahradce pred vchodem to zvelebit treba naky traviny, kameny apod. Nevim jestli nejaky strom libi se mi treba smutecni vrba nebo japonska vrba nebo japonsky javor. Dneska je tam proste jen trava a blato a kakaji tam psi....resil jste nekdo?
Odpovědět
@connieblair1 podejte si urcite oficialni zadost s Vasi predstavou, jak by dane misto po Vasi uprave vypadalo. Neresila bych co kde a jak maji sousedi, natoz to se sousedy resit.
Odpovědět
Pokud cokoliv zasadite do ciziho pozemku, je vlastnikem te rostliny/stromu vlastnik pozemku. Tudiz to musi udrzovat. Pokud udrzujete cizi pozemek (sekate tam travu, sazite kyticky, strihate stromy apod.), neopravnene tento pozemek uzivate (pokud na to nemate smlouvu - najem, pacht, vypujcka apod.), a vlastnik pozemku po Vas muze chtit vydat bezduvodne obohaceni, ktere ziskavate uzivanim tohoto pozemku, resp. obec, pokud jedna s peci radneho hospodare, toto chtit musi. I kdyz to soucasne vedeni odkyva, po volbach se situace muze zmenit, kdyz nebudete mit v ruce smlouvu!
Odpovědět
@katkamor a zadost na zastupitelstvo projednana by stacilo? bezduvodne obohaceni si predstavuju tedy jinak :-D
Odpovědět
@connieblair1 Pokud budete obec žádat o užívání pozemku, v podstatě žádáte o uzavření užívací smlouvy (nájem / pacht / výpůjčka) - zastupitelstvo by to mělo projednat. Pokud bude kladné stanovisko obce v zápise z jednání zastupitelstva, asi by mi to stačilo (záleží taky na tom, jak to tam bude formulováno). V případě sporu by se tím dalo doložit, že smlouva byla uzavřena, ale neměla písemnou formu. Každopádně písemná smlouva je vždycky lepší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?